Kamu çalışanları ve memur zam oranının yüzde 30’a yükseltilmesine ilişkin olarak bir değerlendirmede bulunan Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Ali Köç, yüzde 5 ilave artışın beklentileri karşılamadığını söyledi. Türk Eğitim-Sen olarak ek zam ücreti talep ettiklerini dile getiren Başkan Köç, açıklamasında şu sözlere yer verdi, “Maaş artış oranının yüzde 30’a çıkarılmasıyla önemli bir adım atılmış ancak, kamu çalışanlarının beklentilerini karşılamamıştır. Gelinen bu noktada, kamu çalışanlarına ve emeklilerimize seyyanen bir ücret artışı yapılması yaşanan ücret adaletsizliğinin ve gelir kaybının giderilmesi anlamında en doğru yaklaşım olacaktır.

Bilindiği üzere daha önce yüzde 25’lik zammın yetersiz olduğunu ve beklentileri karşılamadığını kamuoyu ile paylaşmıştık. Nitekim bir akşam bu amaçla gerçekleştirdiğimiz Twitter etkinliğine kamu çalışanlarının vermiş olduğu desteğin sesi yapılan açıklamayla yankı bulmuştur. Bunun üzerine Sayın Cumhurbaşkanının grup toplantısında yaptığı açıklamada, maaş artış oranının yüzde 30’a çıkarılmasıyla önemli bir adım atılmış ancak, kamu çalışanlarının beklentilerini karşılamamıştır.

Gelinen bu noktada, kamu çalışanlarına ve emeklilerimize seyyanen bir ücret artışı yapılması yaşanan ücret adaletsizliğinin ve gelir kaybının giderilmesi anlamında en doğru yaklaşım olacaktır. Bir kez daha görülmüştür ki, memurumuzun sendikal mücadeleye destek vermesi kazanımların asıl mimarıdır.

Bu vesileyle gerçekleştirmiş olduğumuz etkinliğe büyük katılım sağlayarak kamu çalışanlarının sesi olmamızı sağlayan kamu görevlilerimize ve emeklilerimize teşekkür ediyor, mücadelemizin kararlılıkla süreceğini bir kez daha ifade ediyoruz.”

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim