Başkan Kavuş; “Biz hizmet yolunu milletimizle birlikte yürüyoruz” Başkan Kavuş; “Biz hizmet yolunu milletimizle birlikte yürüyoruz”

Hayatını Türk mûsıkîsine adayan Ud Virtüözü Cinuçen Tanrıkorur, vefatının 22.sene-i devriyesinde Konya Aydınlar Ocağı’nda sözlü ve sazlı olarak anıldı. “Konya’da bir tabir vardır. Bir kişinin yiyecek ekmeği, içecek suyu, alacak nefesi tükendiyse; artık o kişinin miadı dolmuş demektir. Sevgili Cuniçen hocamız, takvimlerin 28 Haziran 2000’i gösterdiğinde ve saatler 19.40’da bir Çarşamba günü Hakk’a yürümüştür. Şu anda Cenab-ı Hakk ile arasında sırlanmıştır” diyerek sohbetine başlayan Hâfız Ali İnan, onun talebeleri olarak çeşitli zamanlarda ve farklı mekânlarda onu eserleriyle, fikirleriyle anmaya çalıştıklarını söyledi.

Ud Virtüözü Cinuçen Tanrıkorur’un 1985-88 yılları arasında Konya Selçuk Üniversitesi’nin Müzik Bölümünü kurarak mûsıkî dersleri verdiğini belirten Hâfız Ali İnan, bestekâr Tanrıkorur’un 1966’da bestelediği Tarla Dönüşü eserini Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı’nda Dr. Öğretim Görevlisi ve udî Mithat Çömlekçi ile birlikte seslendirdi.  Üstâd Cinuçen Tanrıkorur’un hayatını, talebesi olması dolayısıyla hatıralarını da dile getiren Hâfız Ali İnan, güftesi Güngör Fahri Tüzün’e ait “Ettiğin cevri bile kendime nîmet bilirim” adlı hüzzam bir eser ile hocasının bestelediği bayâti arâban peşrevini ney üfleyerek sundu. Programın sonunda Hâfız İnan, istek üzerine güftesi Feyzi Halıcı’ya, bestesi Cinüçen Tanrıkorur’a ait “Günaydınım, narçiçeğim, sevdiğim” şarkısını seslendirdi. Enver Etik ile birlikte Bestekâr Sadeddin Kaynak’ın eserlerini de okudular.

HABER MERKEZİ