Vefa Hukuk Derneği tanıtım ve danışma toplantısı önceki gün gerçekleştirildi. Konya Baro Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen etkinliğe; Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ, Vefa Hukuk Derneği Başkanı Cengiz Erkoyuncu, avukatlar ve çok sayıda davetli katıldı. Vefa Hukuk Derneği Başkanı Cengiz Erkoyuncu, hukukun üstünlüğünü korumak zorunda olduklarını söyledi. Bir milletin devlet olabilmesi adına hak ve hukukun şart olduğuna işaret eden Erkoyuncu, “Hukukun üstünlüğüne sahip çıkmalıyız. Bunun için baroya, baro için avukatlara, avukatlar için Vefa Hukuk Derneği’ne gelin hep birlikle sahip çıkalım. Burada genç olan arkadaşlarımız var. Onlara bunu tavsiye ediyorum. Hukuk ilkesini düşünecek olursak, Danimarka, İsveç ve Almanya gibi ülkelerin hukuk noktasında bizde daha iyi olduğunu görüyoruz. Türkiye dünya sıralamasında hukuk noktasında geride” dedi.

‘BU BİR VEDA DEĞİL’

Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ ise, yeni yapılacak olan seçimlerde aday olmayacağını belirtti. Aladağ, “Bu bir bayrak yarışı. Konya Barosu’na ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız ile birlikte önemli hizmetler verdik. Türkiye Barolar Birliği’nde Konya’yı en iyi şekilde temsil ettik. Hakkı ve hukuku gözeten bir yönetim oluşturduk. Bu kararı alırken gerçekten çok düşündüm. Ama neticede bu bir hizmet yarışı. Benden sonraki yönetiminde en iyi şekilde hizmet edeceğini düşünüyorum. Aranızda belki fark etmeden sizi üzdüğüm şeyler olabilir. Ben sizlerin abisi olmaya çalıştım. Genç avukat adaylarımıza gerek stajyerlik döneminde gerekse mesleki hayatında hep yardımcı olmaya çalıştım. Tabi bu bir ayrılık değil, ben yine sizlerle beraber olmaya devam edeceğim. Hakkınızı helal edin” dedi.

‘MUSTAFA BAŞKANIMIZA NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZ’

Konya Baro Başkan Adayı Oktay Unkur ise, Mustafa Aladağ’ın Konya Barosu’na önemli hizmetler verdiğini söyledi. Konya Barosu’nda Mustafa Aladağ’ın herkese abilik yaptığını kaydeden Unkur, “110 yıllık bir köklü bir maziye sahip ve ülkemizin köklü kuruluşlarından biri olan Konya Barosu Başkanlığına aday olarak göstermeniz benim için büyük bir gururdur. Bunun için size sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Meslektaşlarımızın gelişimine katkı sağlamak amacıyla, hukuk üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını, insan haklarını koruyan ve buranın bir parçası olmaktan dolayı son derece mutluyum. 2002 yılında sandık görevlisi olarak başladığımız bu yolculuktan buralara kadar geldik. Beklentisiz yürüttüğümüz baro mücadelemiz hizmet anlayışı taşıyor. Meslektaşlarımıza en iyi şekilde hizmet etmek istiyoruz. Bizler baroyu kale olarak değil, hizmet edecek olan kurum olarak görüyoruz. Mustafa başkanımızın göreve devam etmesi hepimizin beklentisi ve isteğiydi. Daha birçok seçilebilme imkanına sahipken, bunun bir bayrak yarışı olduğunu beyan etti. Kendisini kutluyor ve takdir ediyorum. O baro penceresinden yüreğiyle gülümseyen hepimizin başkanı olarak kalmaya devam edecek. Mustafa Başkanımız Türkiye’de baromuzu en iyi şekilde temsil etti. Kendisine ne kadar teşekkür etsek az” dedi.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim