Meram Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen ‘Büyük Konut Hamlesi’nin ilklerinden biri olan Uluırmak Evleri Konut Yapı Kooperatifi'nde anahtar sevinci yaşandı. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, anahtar teslim töreninde ev sahiplerinin heyecanına ve sevincine ortak oldu.

Uluırmak Konut Yapı Kooperatifi’nde inşaat süreci ve bugün gelinen nokta hakkında bilgi veren Kooperatif Başkanı Yusuf Yöreli’nin ardından kürsüye gelen Başkan Mustafa Kavuş, Meram Belediyesi’nin öncülük ettiği kooperatiflerle Büyük Konut Hamlesi’nin 6 bin 569 konutluk dev bir konut atağına dönüştüğünü ifade ederek, “Bugüne kadar hayata geçirilen ve bundan sonra hayata geçecek olan kooperatifler düşünüldüğünde konut hamlemiz bir değişim ve dönüşüm hamlesinin çok ötesine geçerek, ‘bir şehrin adeta yeniden imarı ve adeta yeniden inşasına dönüştü” diye konuştu.

Bir yandan biten evlerin anahtarlarını teslim ettiklerini diğer taraftan kooperatiflerin temellerini attıklarını, yeni kooperatiflerin başvurularını alarak başka bir kooperatifin doğuşuna tüm Meram’ın şahit olduğunu kaydeden Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Aslına bakarsanız, en baştan en sona zor ve meşakkatli bir süreç bu. Şükürler olsun ki böylesi önemli bir süreci yürütmek, geliştirmek ve büyütmek, sizlerin destekleriyle bizlere nasip oldu. Ve şükürler olsun ki süreci alnımızın akıyla bugünlere hep birlikte getirdik.” Meram’ın misyonu ve vizyonuna uygun bir değişim, dönüşüm politikası izlediklerinin altını çizen Başkan Kavuş, “1646 dairelik Uluırmak Evleri de, Büyük Konut Hamlemizin ilklerinden ve öncülerinden biri oldu. Bugün 190 dairenin daha teslimini gerçekleştiriyoruz. 190 ailemiz daha bu kışı yeni evlerinde geçirecek. Bu sayı ile birlikte Uluırmak Evleri’nde tamamlanan 5 blokta teslim edilen konut sayısı 470’e ulaştı. 2 blokta da inşaat süreci tüm hızıyla devam ediyor. Belediyemizin öncülük ettiği kooperatifler, pek çok yönden bizlerin gururu oldu. Üyelerine, daha konforlu, daha modern, daha yaşanabilir, daha rahat, daha sağlıklı bir yaşam kazandırmanın yanı sıra  inşaat kalitesi, hızlı yapım süreci, nitelikli konutlar, durgunluk yaşayan inşaat sektörüne sunduğu can suyu ve sizlerin memnuniyeti bunlardan yalnızca birkaçı. Bu nedenle vatandaşlarımızın talep ve beklentileri devam ettiği sürece bizler de bu noktada çalışmaya, yeni projeler üretmeye devam edeceğiz.  Anahtarlarını teslim alacak hak sahiplerine yeni evlerinin hayırlar ve mutluluklar getirmesini temenni ediyor, Cenab-ı Hak’tan, sevdikleriyle birlikte huzur içinde ve sağlıkla uzun bir ömür geçirmelerini temenni ediyorum.” 

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim