Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi her hafta sonu düzenlediği kültürel etkinliklere bir yenisi daha ekledi. Mevlânâ Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda icra edilen “Menekşelendi Sular” adlı Türk Sanat Müziği Konserinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Sanatçısı Nebahat Konu birbirinden güzel şarkılar seslendirdi.Programın düzenleyicisi Melahat Ürkmez açılış konuşmasında tarih boyunca edebiyat ve müziğin birbirini beslediğine dikkat çekerek “Müzik ve edebiyat birbirinden sürekli etkilenmiş, zenginleştirmiş, her zaman iç içe ve birbirinin tamlayanı olmuştur. Dünya klasiklerinden örnek verecek olursak Tolstoy, Beethoven'in Sonat’ından etkilenip aynı isim altında bir roman yazmıştır. “Romeo ve Juliet”, “Anna Karanina”, “Faust”, “Savaş ve Barış” gibi pek çok klasik roman da müzisyenlerin başvurdukları edebi eserler olmuştur.

Türk edebiyatında da Halit Ziya Uşaklıgil, Reşat Nuri Güntekin gibi yazarlarımızın opera olarak bestelenen romanlarını örnek verebiliriz. Bestelenen, senfonileri yapılan birbirinden muhteşem beyitlerin, rubailerin sahibi Hz. Mevlânâ'da bunun en güzel örneğidir” Şems-i Tebrizî nin, “Mûsikîde öyle bir sır gizlidir ki ifşa etsem dünya alt üst olurdu” dediğini de söyleyen Ürkmez daha sonra Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu  Saz Sanatçıları Ali Burç, Yıldan Dirik, Tanju Kabacı, Tanju Durak, Tevfik Bilen, Ramazan Akın ve Ali Rıza Yiğitoğlu’nun ardından Nebahat Konu’yu sahneye davet etti. Seslendirdiği eserlerle büyük alkış alan Konu’ya izleyenler de zaman zaman eşlik etti. Konserin ardından Devlet Eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü bir selamlama konuşması yaparak “Çok değerli sanatçımızı bugün sahnede canlı performansla dinleme imkânı bulmuş olduk. Hem kendisine hem de koromuzun diğer sanatkârlarına teşekkür ediyoruz” diyerek Konu’ya özel tasarlanmış Mevlevi Sikkesi minyatürü, programın düzenleyicisi Melahat Ürkemez’e de gül takdim etti. Her hafta düzenledikleri konferans, panel gibi programlara musiki ile bir yenisini eklediklerini ifade eden TYB Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu’da “Davetimizi kabul ederek güzel bir program icra eden çok değerli Nebahat Konu hanımefendiye, saz sanatçılarımıza ve her şarkıyı gönül coşkunluğuyla dinleyip eşlik eden değerli katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. Toplumumuzun bu tür programlara da ihtiyacı olduğunu bugün bir kez daha müşahede etmiş olduk” diyerek Konu’ya bir buket çiçek takdim etti.

HABER MERKEZİ

Başkan Altay: “Konyalılara hizmet ediyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” Başkan Altay: “Konyalılara hizmet ediyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum”

Editör: TE Bilişim