Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneğinin (ESKADER) düzenlediği bu yılki "ESKADER Kültür Sanat Ödülleri"nin sahipleri belirlendi. Buna göre, Düşünce dalında Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu'nun "Kendini Arayan Şehir" eseri ödüle layık görüldü.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, ESKADER Yönetim Kurulu, dernek üyeleri ve kültür sanat camiasından birçok kişinin katkılarıyla hazırlanan listede, bu yıl 24 dalda 27 kişi ve kuruma ödül verildi. Titiz araştırma ve inceleme sürecinden sonra belirlenen ödüller, gelecek yıl nisanda gerçekleştirilecek ödül töreniyle sahiplerini bulacak. Yapılan değerlendirmelerin ardından bu yıl "Üstün Hizmet Ödülleri"ne Prof. Dr. Abdullah Uçman, Prof. Dr. Mertol Tulum ve Dr. Aydın Yüksel, "Özel Ödül"e ise Prof. Dr. Ramazan Şeşen değer görüldü. "Araştırma-İnceleme" dalında Ketebe Yayınları'ndan çıkan Dr. Necmettin Turinay'ın kaleme aldığı "Üç İsim Dört Mevsim", "Armağan Kitap" kategorisinde Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları'ndan çıkan "Prof. Dr. Nazım H. Polat" eseri, "Biyografi"de Ötüken Neşriyat'ın yayımladığı, Prof. Dr. Abdullah Mesud Küçükkalay'ın yazdığı "Mehmet Genç Bir Alimin Hayat ve İlim Serencamı", "Çocuk Yayınları"nda Diyanet Vakfı Yayınları'nın "Kardeş Şehirler Seti", "Deneme"de Prof. Dr. Mustafa Kurt'un "Seslerden Uzakta" kitabı, "Dergi" kategorisinde de "Şiraze" adlı kitap kültür dergisi ödül almaya layık bulundu.

Ödüller kapsamında "Düşünce" dalında da Çizgi Yayınları'ndan okurlarla buluşan Veyis Güngör'ün "Avrupa Türkleri Üzerine Düşünceler" kitabı, "Gazete Köşe Yazarlığı"nda Ali Bal, "Gezi" kategorisinde yine Çizgi Yayınları'ndan çıkan Ahmet Köseoğlu'nun "Kendini Arayan Şehir" eseri, "Hatıra"da ErdemYayınları'ndan çıkan Ebubekir Erdemin yazdığı "Cağaloğlu'nda Bir Yayıncı Portresi", "Hikaye"de Şule Yayınları'ndan çıkan Özlem Metin'in "Hasar Raporu" kitabı,

"Kitap Kültürü" dalında Prof. Dr. Sami Güçlü'nün "Anadolu Mektebi" projesi, "Kitap Yayıncılığı"nda Post Yayınları, "Klasik Türk İslam Sanatları"nda hattat Prof. Dr. Savaş Çevik, "Kurum" kategorisinde Türk Kültürüne Hizmet Vakfı ödül alacak.

Bu yıl ayrıca ödül alanlar arasında "Müzik" dalında İrfan Türküleri'yle Ender Doğan, "Portre"de Fahri Tuna'nın "Kırklanmış Portreler" kitabı, "Roman"da Ötüken Neşriyat'tan çıkan Salim Nizam'ın "Ben Gönen'de Doğdum" kitabı, "Sinema"da "Tay" filmi, "Şehir ve Kültür"de Balıkesir Belediyesi ve Millet Kütüphanesi ile Ahmet Kot, "Şiir" dalında Dergah Yayınları'ndan çıkan Samet Atılgan'ın "Yer Çok ve Adımlarımız" eseri ve "Televizyon Programcılığı"nda Ahmet Murat'ın sunduğu TRT 2'de yayınlanan "Edebiyat Söyleşileri" programı yer alıyor.

AA

Editör: TE Bilişim