Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Konya Şubesi, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 100. yıl dönümü olması ve 2021 yılının İstiklal Marşı yılı olarak kabul edilmesi sebebiyle gerçekleştirdiği “100. Yılında İstiklal Marşı Işığında Türk İstiklali ve Türk İstikbali” konulu kompozisyon yarışması için gönderilen eserlerden oluşan bir kitap yayımladı. Yayımlanan kitap tam not aldı.

‘TÜRK İSTİKLALİNİ SAĞLAYAN RUH TÜRK İSTİKBALİNİN GÜVENCESİDİR’

TÜRKAV Konya Şube Başkanı Süleyman Nur, TÜRKAV olarak, yüce Türk Milletini İdeallerine, Milli Ülkülerine ulaştırmanın çaba ve gayretini gösterdiklerine dikkat çekerek, “Biz TÜRKAV olarak, yüce Türk Milletini İdeallerine, Milli Ülkülerine ulaştırmanın çaba ve gayretini göstermekteyiz. TÜRKAV Konya Şubesi çatısı altında görev yaptığımız Dava ve Yol arkadaşlarımla birlikte Milletimizin bu kutlu yolculuğunda gençlerimizin Milli şuur, Milli kültür ile mücehhez Türk Milliyetçisi gençler olarak yetiştirip, milletimiz, devletimiz, istiklalimiz ve istikbalimiz üzerine oynanan bu sinsi sistematik oyunların farkına varmalarını ve bu yüce Milletin istiklalini perçinleyip, istikbalini inşa etmek adına milli birikim ve donanımla düşmanları her yönüyle tanımaları ve gençlerimizin kendi istikballerinde bu şuurla Milletimize, devletimize hizmet edecek uyanık, şuurlu, yetenekli, bilgili, çağı bu ruhla mayalayarak Türk Asrının gururlu büyükleri olmaları adına tüm imkanlarımızı seferber etmekteyiz. Unutmak ihanettir inancından yola çıkarak, unutmadığımızı ve unutturmamak adına da İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. Yılında “12 Ay 12 etkinlik’’ projemizde Türk Milli Destanını yapanlara, yazana ve de kabul eden şeref abidelerine olan minnet, hürmet ve şükran vazifemizi yerine getirerek, bu ruhu daima zinde tutarak gelecek nesillere taşımanın çaba ve gayretlerini göstermekteyiz. Türk İstiklalini sağlayan ruh Türk İstikbalinin güvencesidir” ifadelerini kullandı.

‘KİTAP GÖNDERİLEN ESERLERDEN DERLEME OLUŞTURULDU’

İstiklal Marşı Işığında Türk İstiklali ve Türk İstikbali kitabının yarışmaya gönderilen eserlerden derleme yapılarak oluştuğuna dikkat çeken Başkan Nur, “Milli Mücadele’nin en önemli belgelerinden biri olan İstiklal Marşı’mızın Milli Marş olarak kabul edilişinin 100. yıldönümü olması münasebetiyle, ülke sathında düzenlenen kutlamalar çerçevesinde TÜRKAV Konya Şubemizin “12 Ay 12 Etkinlik Projesi” etkinliklerinden biri olarak düzenlenen “İstiklal Marşı Işığında Türk İstiklali ve Türk İstikbali” konulu kompozisyon yarışması için gönderilen yazılardan bir derlemedir bu kitap. Kitapta yarışma için gönderilen yazıların bir kısmı ve yarışmaya katılmayan ancak kitapta basılması için gönderilen yazılardan seçilen eserler bulunmaktadır. Türk milletinin bağımsızlığa olan tutkusunu, tarifi ve taklidi olmayan bir güzellikle ifade eden Mehmet Akif ve ona İstiklal Marşı yazdıran manevi birikimi yad etmek, anlamak ve anlatmak adına düzenlenen bu yarışmaya katılmanın, kazanmaktan daha kıymetli olduğunu düşünen katılımcıları da milli hassasiyetleri için kutluyoruz” şeklinde konuştu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA