‘12 Ay 12 Etkinlik’ projesi kapsamında her ay farklı bir program gerçekleştiren TÜRKAV Konya Şubesi, son olarak “100. Yılında İstiklal Marşı Işığında Türk İstiklali ve Türk İstikbali” konulu kompozisyon yarışması düzenledi. Gençler ve yetişkinler olarak 2 kategoride düzenlenen yarışmada dereceye girenler ise düzenlenen törenle ödüllerindi. Bir otelde gerçekleştirilen ödül törenine; TÜRKAV Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi Doç.Dr. Özer Karakayacı, MHP İl Başkanı Remzi Karaarslan, MHP Meram İlçe Başkanı Mahmut Yaman, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Süleyman Savran, MHP Karatay İlçe Başkanı Sebahattin Küçükdoğru, Türkiye Kamu-Sen Konya İl Temsilcisi İsmail Çelik ve davetliler katıldı.

KURTULUŞ REÇETESİ İSTİKLAL MARŞI’NDA SAKLI

Programın açılış konuşmasını yapan TÜRKAV Konya Şube Başkanı Süleyman Nur, İstiklal Marşı'nın her bir kelimesinde İnanç, her bir dizesinde iman ve her bir kıtasında cesaret, azim ve kararlılık olduğunu vurguladı. Türkiye’nin bugün milli bekasına dönük tehditlerle karşı karşıya olduğunu belirten Başkan Nur, bu saldırılardan kurtuluşun reçetesinin ise İstiklal Marşı’nın mısralarında bulunduğunu söyledi.

“Büyük Türk milletinin birer Ferdi ve Devletin Asil Evlatları olarak, İstiklal Marşı'mızda anlamını bulan geçmişteki muhteşem mücadelenin önemi ve değerinin şuuruna vararak, millî bekâmıza sahip çıkmak ve cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak için yeminliyiz” diyen Başkan Nur, şöyle devam etti, “TÜRKAV Konya Şubesi olarak bu yeminimize istinaden, İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 100. Yıl dönümü olması ve 2021 yılının İstiklal Marşı yılı olarak kabul edilmesi sebebiyle düzenlemiş olduğumuz 12 Ay 12 Etkinlik projemiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz bir dizi etkinliği, sizlerin onurlandırdığı bu programla taçlandırmak istedik. Bu çerçevede düzenlemiş olduğumuz etkinliklerde varlığı ve destekleri ile Bizlere her daim güç veren Bilge liderimiz Devlet Bahçeli Bey ve genel başkanımız Ebubekir Korkmaz Bey başta olmak üzere, Ülkücü teşkilatlarımıza, birlikte omuz omuza yürüdüğümüz Dava ve Yol arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim. Bu düşüncelerle: “Yurduna alçakları uğratmamak için göğsünü siper eden” başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz olmak üzere, Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle yâd ediyorum.”

ANLAMLI BİR GECE

MHP İl Başkanı Remzi Karaarslan, anlamlı programdan dolayı TÜRKAV Konya Şube Başkanı Süleyman Nur’a teşekkür etti. “Yüce ülküye gönül vermiş olan TÜRKAV’ın milletimizin mukaddesatından hiç vazgeçmeyeceğini biliyoruz” diyen Başkan Karaarslan, “Bu anlamda, bu güzel yarışmada ödül alan alamayan her eser bizim için çok önemli. Milli ve manevi değerlerimizin nesilden nesile aktarılması için bu yarışma büyük önem arz ediyor” dedi.

TÜRKAV’IN ÜYESİ OLMAKTAN MUTLUYUM

MHP MYK Üyesi Doç.Dr.Özer Karakayacı da,yaklaşık 21 yıl önce başlayan kamu görevinin ilk yıllarından beri TÜRKAV’ın bir nefesi olmasının kendisini gururlandırdığını dile getirdi. “TÜRKAV’ın bu ülkenin değerleri ve hassasiyetleri konusunda her zaman fedakar, çalışkan, fikir üreten bir memur teşkilatı olarak üzerine düşen görevi layıkıyla yaptığına şahit olduğumu belirtmek isterim” diyen Karakayacı, sözlerine şöyle devam etti, “Hareketimizin kırılma noktalarında TÜRKAV’ın üstlendiği roller, arkadaşlarımızın her türlü fedakarlık adına yaptığı davranışlar, hem ülkemizin hem de devletimizin bekası anlamında önemli roller üstlenmiştir. Bu anlamda TÜRKAV’ın bir neferi olmaktan şeref duyuyorum.”

TÜRKAV KONYA ÖRNEK OLUYOR

Son olarak kürsüye çıkan TÜRKAV Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz da, böyle anlamlı bir programda birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. TÜRKAV Konya Şubesi’nin örnek projelere imza attığını, diğer şubelere de bu anlamda örnek olduğunu dile getiren Korkmaz, “TÜRKAV Konya Şubemiz yine bu etkinlikle örnek oldular. Burada o asil kalemlerin yazdıklarını okuyacağız. Kimisi Milli Şairimizin Merhum Mehmet Akif’in sanatından, kimisi destanlarından, kimisi kahramanlıklarından bahsedecek. Ve ben gün sonunda eminim hepimiz bir damla da olsa bir gözyaşı akıtacağız. O gözyaşımız yüreğimize değsin, çağlasın kocaman sel olsun, o gözyaşı bizi nereye götürürse hep birlikte oraya gidelim” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından ödül ve plaket takdimine geçildi. “100. Yılında İstiklal Marşı Işığında Türk İstiklali ve Türk İstikbali” konulu kompozisyon yarışmasının “Gençler Kategorisinde” “Türk’ün marşı İstiklal Marşı” isimli kompozisyonuyla Hilal Nur üçüncü, “Gençler Kategorisinde” “Ya İstiklal Ya Ölüm” isimli kompozisyonuyla Hacer Cemre ikinci, “Gençler Kategorisinde” “İstiklal’in Sözleri” isimli kompozisyonuyla ise Ali Kuşdemir birinci oldu. Yarışmanın “Yetişkinler Kategorisinde” ise; “İstiklal Yolu” isimli kompozisyonla Cevriye Asena mansiyon ödülü alırken, “Son İstiklal Marşı” isimli kompozisyonla Beyza Hançer üçüncü, “İstiklal Siz, İstikbal Biz” isimli kompozisyonuyla Tekin Taban ikinci, “Türk’ün İstiklali” isimli kompozisyonuyla ise Mustafa Selçuk Uğur birinci oldu.

ABDULLAH AKİF SOLAK