Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu örnek bir projeye imza attı. Öğrenciler, topladıkları mavi kapaklarla engelli bir gence tekerlekli sandalye hediye etti.

Mavi kapak kampanyasına bir destek de SÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Programı birinci sınıf öğrencilerinden geldi. 7 öğrenci, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamındaki “Geri Dönüşümle Engelsiz Yaşa” adlı projeyle ihtiyaç sahibi ve otizm tanılı özel bireylerin gülüşüne vesile olmak için mavi kapak toplamaya başladı. Toplanan kapaklarla engelli bir gence tekerlekli sandalye alınması sağlandı. SÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gülşin Arslan; Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Güler, Öğr. Gör. Akın Gönen ve projeye katılan öğrencilerle birlikte aileyi ziyaret ederek tekerlekli sandalyeyi teslim etti.

“ÖĞRENCİLERİMİZ GÖNÜLLÜ OLARAK ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEK”

Prof. Dr. Arslan, “Öğrencilerimiz tarafından yurt koridorlarında, fakültelerin girişlerinde mavi kapak toplama kutuları oluşturuldu. Engelsiz yaşama katkı sağlamak amacıyla toplanan kapaklar, geri dönüşüme ve çevre koruma bilincine, doğayı korumaya ve engelsiz yaşama katkı sağlıyor. İlk tekerlekli sandalyemiz, hediye edildi. Öğrencilerimiz ders bitmesine rağmen gönüllü olarak bu çalışmayı sürdürecek. Başta hocalarımıza ve kapakları toplayan öğrencilerimize ve bizi evinde ağırlayan aileye teşekkür ederiz.” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim