Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Konya İl Koordinatörlüğü 14 Ocak 2022 tarihinde IPARD II 11. Başvuru Çağrı ilanına çıktı. Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali destek, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu’ndan finanse edilecek. Kamu katkısı olarak da adlandırılan program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak finansman kullandırılacak.

Konuyla ilgili TKDK İl Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada, “Bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması (Tıbbi aromatik bitki, süt bitkileri, fide-fidan ve mantar yetiştiriciliği); Arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve pazarlanması; Zanaatkarlık ve yerel ürün işletmeleri; Kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri; Su ürünleri yetiştiriciliği; Makine Parkları; Yenilenebilir enerji yatırımları başlıklarından 40 milyon avroluk destek verilecektir.

Pandemi şartların altında iş işlemlerine durmaksızın devam eden Konya İl Koordinatörlüğü, 2021 yılında yatırım tutarları toplamı yaklaşık 355 Milyon TL olan 276 farklı yatırım için Konya’da yaklaşık 130 milyon TL’lik hibe ödemesi yapılmıştır. IPARD programının uygulandığı 42 il içerisinde her yıl en fazla ödeme yapan ilk üç il arasında olmayı gelenek haline getirmiş olan İl Koordinatörlüğümüz, IPARD ve IPARD II programları nezlinde tüm Türkiye’de en fazla ödeme yapan il olma özelliğini halen taşımaktadır” denildi.

IPARD-II 11. Başvuru Çağrı Dönemi ilanını değerlendiren TKDK Konya İl Koordinatörü Yavuz Uysal; “Özelikle küçük ölçekli yatırımların ve çiftçilerimiz destekleneceği “İçerisinde Tıbbi aromatik bitki, süt bitkileri, fide-fidan ve mantar yetiştiriciliği, arıcılık, zanaatkarlık ve yerel ürün işletmeleri, kırsal turizm, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ve yenilenebilir enerji desteklemelerinin olduğu Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (302) başlığımızdan 11. Başvuru çağrı ilanına çıkmış bulunmaktayız. Yüzde 55 ile 65 arasında hibe desteği sağlanacak bu başvuruların yapım işi içerenleri için son teslim tarihi 11 Mart 2022, yapım işi içermeyenleri için son teslim tarihi 11 Şubat 2022’dir. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımız bu tarihlere kadar başvurularını hazırlayıp sunması gerekmektedir. Genç ve kadın girişimcilere sıralama açısından öncelik sağlayacağımız 11. Başvuru Çağrı ilanının ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim