Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret etti. Başkan Muharrem Karabacak’la bir süre görüşen Bakan Muş, Konya Esnaf ve Sanatkarları ile istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantıda esnaf ve sanatkarın sorunları masaya yatırıldı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak’ı ziyaret etti, daha sonra Konya Esnaf ve Sanatkarları ile istişare toplantısına katıldı.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Milletvekilleri Orhan Erdem, Ziya Altunyaldız, Gülay Samancı, Selman Özboyacı, MHP İl Başkanı Remzi Karaarslan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış ve Oda Başkanlarının da katıldığı istişare toplantısında konuşan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, Birliğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Esnaf ve Sanatkarların sorunlarını da değinen Başkan Karabacak, “Değişen ve gelişen dünya şartlarına esnafımızı ve sanatkarımıza internet pazarı oluşturma adına bizimesnafburada.com’u oluşturmak üzere yazılım gerçekleştirdik. Ama maalesef ki hepsiburada.com tarafından bu yazılımıza itiraz edildi. İtirazı tarafımızca da sunularak merkezin onaylamasını beklemekteyiz” dedi.

Sorunları maddeler halinde tek tek sıralayan Başkan Karabacak, Kalkınma Ajansları Yönetimlerinde Esnaf Temsilcilerinin de yer alması gerektiğine dikkat çekti. Karabacak, “Valilerimizin, Belediye Başkanlarımızın, Sanayi ve Ticaret Oda Başkanlarımızın yer aldığı yönetim şemasında, birlik ve beraberliğin pekişmesi ve şehirlerimizin daha da ileri seviyelere ulaşması noktası Esnaf Odaları Birlikleri de mutlak suretle olmalıdır. Esnaf ve sanatkarlarımızın ticaret kapasitesi, şehirlerin gelişmesine ve ekonomisine ve istihdama sağladığı katkı da oldukça büyüktür. Esnaf ve sanatkarlarımızın daha çok teknik ve projelerin ivedilikle onaylanmasının ardından şehirlerin gelişimi ve kalkınması noktasında çıta daha da üst seviyelere çıkacaktır. Maalesef ki, şehrimizin iş gücü ihtiyacını karşılayacak yapı Esnaf ve Sanatkârlar Odaları iken bütçenin dağılımında en az pay birliklere ayrılmaktadır. Yönetim kademesinde yer alacak Birlik Temsilcisiyle, şehirlerin iş gücünü karşılayan Esnaf ve Sanatkarlarımız daha da güzel çalışmalara imza atacak ve projeler hazırlanacaktır” diye konuştu.

Konya’daki Ispartalılar iftar yemeğinde bir araya geldi Konya’daki Ispartalılar iftar yemeğinde bir araya geldi

Başkan Muharrem Karabacak’ın ardından sözü alan Ticaret Bakanı Mehmet Muş ise sorunları değerlendirirken her kesimi göz önüne alacaklarını, üreticinin ve tüketicinin de haklarını korumak için titiz bir çalışma yapacaklarını ifade etti. Bakan Muş, Başkan Muharrem Karabacak’ın dile getirdiği sorunların da çözümü noktasında çalışacaklarını söyledi.

Toplantının ardından Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Karabacak, Ticaret Bakanı Muş’a günün anısına tablo hediye etti.

Editör: TE Bilişim