Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri vatandaşın sağlığını hiçe sayarak tehlikeye atan, haksız kazanç elde edip devletten vergi kaçırmaya çalışanlara karşı kararlı bir şekilde verdiği mücadeleyi sürdürüyor. Polis ekipleri birçok markaya ait ambalajlara doldurulmuş ve piyasaya sürülmek üzere tonlarca sahte deterjan ele geçirdi.

İŞ YERİNİ SAHTE DETERJAN ÜRETİM ATÖLYESİNE ÇEVİRMİŞLER!

Konya Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri Karatay ilçesi Emirgazi Mahallesi’nde bulunan bir iş yerinde sahte deterjan üretilerek piyasaya sürülmek üzere olduğu bilgisine ulaştı. Polis ekipleri vakit kaybetmeden belirtilen adrese intikal etti. Operasyon için düğmeye basıldı.

Polis ekipleri iş yerine gerçekleştirdiği operasyonda 1 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. İş yerinde yapılan aramalarda çeşitli markalara ait 7 bin 58 kilogram sahte üretim toz deterjan, yine çeşitli markalara ait 826 litre sıvı deterjan, şampuan ve bunların üretiminde ve paketlenmesinde kullanılan malzemeler ele geçirildi. Ele geçirilen ürünlere polis ekipleri tarafından el konuldu.

DEPOYA GİZLENEN SAHTE DETERJANLAR PİYASAYA SÜRÜLMEDEN YAKALANDI

Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri farklı bir adreste daha sahte üretim deterjanların zulalandığı bilgisine ulaştı. Meram ilçesi Çomaklı Mahallesi Yeni Meram Sanayi’de bulunan bir depoya ekipler tarafından operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda satışa hazır halde 809 parça halinde 7 bin 675 kilogram toz deterjan ele geçirildi. Konuyla ilgili bir şüpheli gözaltına alındı.  Polis ekipleri Karatay ve Meram ilçelerinde yaptığı operasyonlarda toplam 14 ton 733 kilogram sahte üretim toz deterjan, 826 litre sıvı deterjan ve şampuan ele geçirdi. İki operasyonda yakalanarak gözaltına alınan 2 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim