Uzun yaz tatilinin ardından yaklaşık 18.9 milyon öğrenci ve 1.2 milyon öğretmen için ilk ders zili bugün çalıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 18.9 milyon öğrenci ile 1.2 milyon öğretmen, 2022-2023 eğitim öğretim yılına başlıyor. Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri 5-9 Eylül tarihleri arasında okula uyum eğitimleri almıştı. Ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki beşinci sınıf öğrencileri ise 12-16 Eylül tarihleri arasında uyum programına katılacak. MEB, yeni eğitim yılı için hazırlıklarını tamamladı. Buna göre: Okullara ders kitaplarının yanı sıra yaklaşık 136 milyon yardımcı kaynak ücretsiz olarak öğrencilere ulaştırıldı. Okullarda sağlıklı bir ortam sağlamak amacıyla 60 bin temizlik elemanı görevlendirildi. Eğitim yılı hazırlığı kapsamında tüm okullara toplam 3,1 milyar liralık bütçe gönderildi. Okul öncesi eğitim kapsamında bin 407 yeni bağımsız anaokulu, 10 bin 200 yeni ana sınıfı açıldı. Köylerde atıl duran binalar dönüştürülerek 800 köy yaşam merkezi hizmete sunuldu. Yıl sonuna kadar 6 bin 970 köy yaşam merkezine ulaşılması hedefleniyor.

KONYA EĞİTİME HAZIRLANDI

Konya’da da 471 bin 20 öğrenci bugün ders başı yapıyor. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü merkez ve taşrada bulunan devlet okullarında 2022-2023 eğitim-öğretim yılı hazırlıklarını tamamladı. Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyeleri de eğitime destek kapsamında bölgelerinde bulunan okulların eksiklerinin kapatılmasına yardımcı olurken, öğrencilere de eğitim desteği verildi.

YENİ DÖNEME HAZIRLANDIK

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, yeni eğitim-öğretim dönemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Eğitimin oldukça önemli olduğunun altını çizen Yiğit, “Yaşadığı çağı tanıyan, bu çağa dair söz söyleyecek donanım ve yetkinlikte olan bir nesil, doğru ve yerinde sunulmuş bir eğitim sürecinden geçmek durumundadır. Bu sürecin en önemli tarafı ise örgün eğitim kurumları olan okullarımızdır.  

2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk günü olan 12 Eylül 2022 tarihi itibariyle Konya’mızda 471 bin 20 öğrencimiz ders başı yapacaklardır. Resmi ve özel tüm eğitim kurumlarımızda yaz tatili büyük bir hazırlık dönemi olarak değerlendirilmiş ve öğrencilerimize mümkün olan en iyi ve yüksek standartlarda eğitim ortamı sunmak için büyük bir gayret gösterilmiştir. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz gerekli koordineyi sağlamış, şehrimizin ve ülkemizin eğitim öğretimini daha ilerilere taşımanın planlarını yapmıştır” dedi.

ÖNEMLİ BİR HEDEF VAR

Çocuk ve gençlerimizi akademik olarak en iyi şekilde yetiştirmeyi ve tarihine, kültürüne ve medeniyetinin değerlerine bağlı bireyler ortaya çıkarmayı en büyük hedef olarak belirlediklerini dile getiren Yiğit, şunları kaydetti, “Bu noktada okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize çok büyük sorumluluklar düşmektedir. Veli- Okul işbirliği ve dayanışması sayesinde, yavrularımızı çağın gerektirdiği bilgi ve teknolojiye hâkim, güzel ahlak sahibi, devlet ve milletine sadakatle bağlı bireyler olarak yetiştireceğimize inancımız tamdır. Bu duygu ve düşünceler içerisinde 2022-2023 eğitim öğretim yılının öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz başta olmak üzere, şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyor; millet olarak huzur içerisinde daha nice yeni eğitim yıllarına kavuşmamızı diliyorum.”

EMİNE ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim