Selçuklu Belediyesi öncülüğünde düzenlenen 2 Şubat’ta başlayan dün ise Selçuklu Kongre Merkezi’nde resmi açılışı gerçekleştirilen Şivlilik Çocuk Festivali hep bir ağızdan yapılan dualar eşliğinde açıldı. Açılışa binlerce çocuk akın etti 

Selçuklu Belediyesi sanatsal ve kültürel çalışmalarını sürdürüyor. Konya’nın yıllardır kendine has bir geleneği olan ve Selçuklu Belediyesi öncülüğünde düzenlenen ‘Selçuklu Şivlilik Festivali’ dün resmi olarak Selçuklu Kongre Merkezi’nde açıldı. SKM’de ki şivlilik festivaline; Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Şubat tarihinde başlayan ve 3 Şubat’ta resmi açılışı gerçekleştirilen Remzi Karaaslan, İl Müftüsü Doç.Dr. Ali Öge, sivil toplum kuruluş temsilcileri, protokol üyeleri, aileler ve binlerce çocuk katıldı. Şivlilik festivalinde çocukların sosyal hayatlarına katkı sağlayabilecek birçok etkinlik bulunuyor. Çocukları, festivalde Keloğlan, Hacıvat-Karagöz, Nasreddin Hoca, müzikal gösteriler, yüz boyama, satranç, hikâye oyunları, futbol, seminer, eğitim, drone gösterileri, scooter yarışları, futbol, dijital oyunlar, yarımalar ve birçok sürpriz bekliyor.

 ‘ÇOCUKLARIMIZ NE ARARSA BURADA VAR’

Şivlilik Festivali’nin açılış konuşmasını yapan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, şivliliğin Konya’ya has özel bir gelenek olduğunu aktardı. Çocukları sevindirdikleri için kendilerinin de mutluluk duyduğunu bildiren Pekyatırmacı, “Yüzyıllardır süren bir geleneği festivale dönüştürmüş olduk. Şivliliğin Konya’ya ait ve yüzyıllardır devam eden bir gelenek. Bugün bizim için çok önemli ve anlamlı bir gün. Selçuklu Kongre Merkezi’nde çok program yaptık ama böyle bir programı ilk kez yapıyoruz. Neredeyse Konya’mızın bütün çocukları bugün kongre merkezinde yer alıyor. Festivalimiz 2 Şubat tarihinde başlamıştı. O günden beri binlerce çocuğumuz Selçuklu Kongre Merkezi’ne akın etmeye başladı” dedi.

‘BİRÇOK ETKİNLİK VAR’

Şu an inanılmaz bir yoğunluk olduğuna dikkat çeken Pekyatırmacı, “Tüm salonlarımız ve organizasyonlarımızın hepsi oldu. Çocuklarımız burada dilediği gibi gezebilir, eğlenebilir. Katılımları için tüm ailelerimize çocuklarımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz. Çocuklar buraya geldikleri zaman güzel vakit geçirecekler. Bilgilendirme ve çocukların kendilerini keşfetme yönünden şivlilik festivali büyük önem taşıyor. Resim, çini, ahşaba varıncaya kadar eğitimine ve öğretimine fayda sağlayacak atölyelerde burada bulunuyor. Yine burada drone gösterileri, farklı dijital oyun platformları, Keloğlan, Niloya gibi gösterilerimiz var. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm Müslüman aleminin mübarek üç aylarını da tebrik ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

‘ŞİVLİLİK GELENEĞİNİ YAŞATMAK İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ’

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, çocukların için şivliliğin geleneğini yaşatmak için çok büyük bir çaba içerisinde olduklarını açıkladı. Özellikle son zamanlardaki yapılan etkinliklerle çocukların sosyal ve kültürel hayatlarına katkı sunduklarını kaydeden Altay, “Onları dinledikçe şaşkınlığımız artıyor. Maşallah küçücük hallerine bakmadan o kadar güzel cümlelerle olayı anlatıyorlar. Herhalde sözü onlara bırakmak gerekecek. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Konya başta olmak üzere tüm Müslümanların mübarek üç aylarını tebrik ediyor hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

‘ŞİVLİLİK GELENEĞİ BÜYÜK BİR ZENGİNLİK’

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise düşüncelerini şu şekilde aktardı, “Sevgili çocuklar anneneler babalar öncelikle hepinizi tebrik ediyorum. Gerçekten böyle güzel bir gelenekte tüm ilimizi heyecanlandıran festivallerin olması mutluluk verici. Bu şivlilik festivalinin çocuklar için anlam taşıyan güzel ve önemli bir faaliyet olduğunu düşünüyorum. Öncelikle Selçuklu Belediye başkanımızı ve çalışanlarımızı tebrik ediyoruz. Böylesine insanların teveccüh gösterdiği, şehrimiz açısından önem arz eden mübarek üç aylarında hayırlara vesile olmasını diliyorum. Geçmişten beri devam eden şivlilik geleneğinin günümüze aktarılması ve bunun da gelecek nesillere ulaştırılması gerek. Çünkü bu festival şivlilik geleneği büyük bir zenginlik. Belediyelerimizin bu güzel hizmeti inşallah bundan sonrada devam edecektir. Ben tüm ailelerimize, çocuklarımıza tekrar hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuştu.  Açılışta AK Parti İl Başkanı Hasan Angı ile Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Remzi Karaslan’da şivliliğin Konya’ya has bir gelenek olduğunu ve tüm Müslüman aleminin kandilini kutladıklarını ifade ettiler.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim