Seydişehir Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere araç ve ekipman desteğini ekiplerle birlikte deprem bölgesine gönderdi.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal yapmış olduğu açıklamasında "Milletimize, ülkemize geçmiş olsun. İnşallah yüreğimizi yakan bu afeti de birlik beraberlik içinde atlatacağız. Hatay’daki arama ve kurtarma çalışmalarına katılmak üzere araç ve ekipman desteğimiz yola çıktı. İş makinelerimizle, personelimizle ve bütün ekipmanlarımızla deprem bölgesindeki ihtiyaçlar doğrultusunda, oraya yardım noktasında göndermemiz gereken bütün ekipmanlarımızı yola çıkardık. İhtiyaç oldukça da yol şartlarına göre bu ekipmanların gönderilmesine devam edeceğiz. Ülkemizi derinden sarsan deprem afetinin yaralarını hep birlikte saracağız. Afetten dolayı hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Dualarımız depremden etkilenen vatandaşlarımızla beraberdir” ifadelerinin kullandı.

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİNDEN PERSONEL DESTEĞİ

Seydişehir Belediyesi bölgeye araç desteğinin ardından personel desteği de gönderdi. Seydişehir Belediyesi olarak depremde zarar gören vatandaşların her zaman yanında olduklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “İlk olarak deprem bölgemize iş makinelerimiz ve ekipmanlarımızı gönderdik. Daha sonra ise 28 personelimiz akşam saatlerinde deprem bölgesine doğru yola çıktı. Tüm Türkiye olarak acımız çok büyük ama bizden yardım bekleyen hayata enkaz altında tutunmaya çalışan vatandaşlarımızda var. Bu sebeple tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Ekiplerimizi, yardımlarımızı bölgeye sevk ediyoruz. Seydişehir Kaymakamlığımız, Belediyemiz, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımız, Siyasi Partilerimiz, STK ve Odalarımızın katılımı ile başlatılan Seydişehir Depreme Tek Yürek yardım kampanyamızı da başlattık. Kısa sürede vatandaşlarımızdan gelen yardımları toplayarak ilk etap tırlarımızı yola çıkardık.  Konya Büyükşehir Belediye Başkanımızla kurduğumuz diyaloğun ardından biz de Seydişehir Belediyesi olarak üzerimize düşen araç, gereç, personel desteğini verdik. Biz milletimizin yanındayız, Seydişehir her zaman bu tür yardım seferberliğini en iyi koordine eden vatan, millet sevgisini, saygısını, bayrak aşkını, imanını, inancını en iyi yaşayan bölgelerden biridir. Kampanyamız hedefine ulaştı. İhtiyacı olanların ihtiyacını karşılama, hem de yardımlaşma noktasında kartopu gibi büyüdü. Bizde buna şahitlik ediyoruz çok memnunuz. İlçemiz çok yerde tek yürek, tek bilek olmayı başardı. Bu kampanyamızda da aynı hızla birbiriyle kenetlenmek suretiyle çalışmalarını devam ettiriyor. Seydişehirli hemşehrilerimiz bizi hiçbir zaman yalnız ve yarı yolda bırakmadı. Ben yardımlarını esirgemeyen hemşehrilerime teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Başkan Tutal, “nakdi yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız TR24 0001 2009 5140 0001 0222 98 IBAN numarası verilen Halkbank Levent Karaaslan hesabına yapabilirler. Yardım kolileri ise Sabah Saat: 08:00’dan itibaren akşam Saat: 20:00’a kadar Belediye Düğün Salonuna ya da Gazi İlköğretim Okulunun altında bulunan Gençlik Merkezine teslim edilecektir” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim