Maşalı: Mahallemizde imar sorunu çözdük Maşalı: Mahallemizde imar sorunu çözdük

Seydişehir Belediyesi Personel Anonim Şirketinde yer alan 266 personelin ücret artışlarını ilgilendiren toplu sözleşme, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Hizmet İş Konya Şube Başkanı Hüseyin Keçeci tarafından imzalandı.

Özveriyle çalışan tüm çalışma arkadaşlarına imkanlar nispetinde en iyi şartları sunabilmek için gayret ettiklerini kaydeden Başkan Tutal, toplu sözleşmenin tüm çalışma arkadaşlarına hayırlı olmasını diledi.

Belediye düğün salonunda çalışma arkadaşlarıyla bir araya gelerek ücret artışlarını açıklayan Başkan Tutal, “Bugüne kadar birlik ve beraberlik içerisinde Seydişehir’imizin geleceği için birçok çalışmaya imza attık. Bu çalışmaların her birinde arkadaşlarımızın emeği ve alın terleri bulunmaktadır. Emek ve alın teri bizim için mukaddes saydığımız değerlerimizden birisidir. Bu şiar ile sizlere daha iyi imkanlar sunabilmek için yetkili sendikamız ile yapmış olduğumuz çalışma neticesinde tüm çalışma arkadaşlarımızın aylık ücretlerine yüzde 77’lik bir artış gerçekleştiriyoruz. Yapmış olduğumuz artış ile birlikte 2022 yılının ilk 6 ayında 6.313 lira olan en düşük işçi maaşımızı 2023 yılının ilk 6 ayı için 11.122 liraya yükselttik. Yine 2022 yılının ilk 6 ayı için 7.897 lira olan en yüksek işçi maaşımızı ise 2023 yılının ilk 6 ayı için 13.085 liraya yükselttik.

2022 yılında ikinci 6 ay için yüzde 7’lik zam oranı belirlemiştik. Bu çalışmamızla birlikte 2023 yılının ikinci 6 ayı için ücret artışlarını, memur maaşına yapılacak olan zam oranına sabitleyerek işçilerimizin haklarını en iyi şekilde vermeye gayret ettik. Tüm çalışma arkadaşlarıma hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” diye konuştu.

Açıklamanın akabinde çalışma arkadaşları Başkan Tutal’a teşekkür ederken, günün anısına hatıra fotoğrafı çekildiler. Daha sonra Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Hizmet İş Konya 2 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Keçeci ile birlikte Seydişehir Belediyesi Personel Anonim Şirketinde çalışan 266 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşmeyi imzaladılar.  Kadrolu işçileri ilgilendiren diğer toplu sözleşmeye göre de kadrolu işçilerin maaşları da yüzde 30 arttırılmış oldu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim