SELKAMUDER (Selçuk Siyaset ve Kamu Derneği), 1. Kamu Yönetimi Çalıştayını düzenlenen programla gerçekleştirdi. Açılış konuşmaları ile başlayan program paydaşların sunumları eşliğinde devam etti.

 Programa Prof.Dr. Ali Rıza Saklı, Prof. Dr. Bayram Coşkun, Prof. Dr. Doğan Nadi Lebleci, Prof. Dr. Ercan Oktay, Prof. Dr. Ferruh Tuzcuoğlu, Prof. Dr. Gülise Gökce, Prof. Dr. Hikmet Kavruk, Prof. Dr. Hülya Eşki Uğuz, Prof. Dr. M. Fatih Bilal Alodalı, Prof. Dr. M. Kemal Öktem, Prof. Dr. Orhan Gökce, Prof. Dr. Özgür Önder, Prof. Dr. Tevfik Erdem, Doç. Dr. Ali Fuat Gökce, Doç. Dr. Cenay Babaoğlu, Doç.Dr. Elvettin Akman, Doç. Dr. Esra Banu Sipahi, Doç. Dr. Hasan Hüseyin Akkaş, Doç. Dr. Oğuzhan Erdoğan, Doç. Dr. Selim Çapar, Doç. Dr. Şerife Pekküçükşen, Doç. Dr. Tekin Avaner, Dr. Abdullah Şengönül, Dr. Öğr. Üyesi Rukiye Saygılı, Dr. Öğr. Üyesi Sinan Gürcüoğlu, Mustafa Yenikaynak, Agah Karabıyık, Alper Selçuk ve Arş. Gör. Fırat. Harun Yılmaz katıldı. 

Prof. Dr. Orhan Gökce ve Prof. Dr. Doğan Nadi Lebleci koordinatörlüğünde düzenlenen, Kamu yönetimi disiplinin ontolojik-epistemolojik-metodolojik sorunları ve disiplinin eğitimi konularının ele alınıp tartışıldığı çalıştayda açılış konuşması yapan Prof. Dr. Orhan Gökce, Kamu Yönetiminde Disiplin ve Yöntem Tartışmaları başlık altında değerlendirmelerini katılımcılılarla paylaştı. Gökce, “Kamu Yönetimi kuruluşundan bu yana nesnesini arayan bir disiplin olmuştur. Bu soruna çözüm arayışları günümüzde de devam etmektedir. Çalıştayımız kapsamında bu sorunun tam olarak cevaplanması mümkün olmasa da, tartışmanın hangi yöne evrilmesi gerektiği yönünde önemli ipuçları sunacağı beklenebilir. Kamu yönetimi disiplinin inceleme nesnesi, içinde bulunduğumuz sosyal gerçeklikten daha açık ifade etmek gerekirse zamanın ruhundan bağımsız değildir. Yani, her tarihsel döneme özgü modeller söz konusudur. Farklı dönemlerdeki söylemler ve paradigmalara bağlı olarak değişim ve savrulmalar yaşanması olasılığı her zaman vardır. Çünkü kamu yönetimi disiplinin nesnesi nihayetinde devlet ve iktidardır. Devletin ve iktidarın ne olduğu, işlevlerinin neler olması gerektiği, bu işlevleri nasıl ve ne şekilde yerine getirdiği/ getireceğine ilişkin tartışmalar sönümlenmediği müddetçe kamu yönetimi disiplinin nesnesi ve yönteminin ne olduğu/olması gerektiğine ilişkin sorunsal devam edecektir” dedi. SELKAMUDER Başkanı Agah Karabıyık da yaptığı konuşmada, “Derneğimiz, her türlü siyasi ideolojiden uzak, üyeler arası ilişkilerde ve karar alma mekanizmasında ortak aklın ve istişarelerin egemen olduğu, ülkemizin ve şehrimizin kadim üniversitelerinden Selçuk Üniversitemizin saygın bir bölümü olan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nün öğrencileri, mezunları ve mensupları arasında iletişim faaliyetlerinin etkinleştirilmesini ve geliştirilmesini sağlamak ve dayanışmayı artırmak amacıyla kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim