Selçuklu Şivlilik Çocuk Festivali kapsamında düzenlenen fener alayı etkinliği ile üç aylar coşku ile karşılandı. Binlerce çocuğun aileleriyle birlikte katıldığı programda çocuklar sahne gösterileri ile doyasıya eğlendi.

Konya’nın geleneksel şivlilik ve fener alayı coşkusu Selçuklu’da Selçuklu Kongre Merkezi’nde kutlandı. Selçuklu Belediyesi tarafından düzenlenen programda ünlü sunucu ve spiker Burak Sezen’in sunumuyla çocuklar eğlenceli zamanlar geçirdi. Daha sonra illüzyon gösterileri, balon gösterisi ve kukla oyunları ile program sona erdi. Program sonunda Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, sunucu Burak Sezen’e hediye takdim etti.

PEKYATIRMACI: YÜZYILLARDIR SÜREN BİR GELENEĞİ FESTİVALE DÖNÜŞTÜRMÜŞ OLDUK

Şivliliğin Konya’ya ait ve yüzyıllardır devam eden bir gelenek olduğunu belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı; “Bugün bizim için çok önemli bir gün. Selçuklu Kongre Merkezi’nde çok program yaptık ama böyle bir programı ilk kez yapıyoruz. Neredeyse Konya’mızın bütün çocukları bugün kongre merkezinde. Daha festivalin ilk günündeyiz ama bütün salonlarımız, bütün organizasyonlarımız hepsi dolu. Tüm ailelere ve çocuklara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz sizi seviyoruz, sizinle ilgili yaptığımız her şey bize mutluluk veriyor. Yüzyıllardır devam eden geleneği hep birlikte artık bir festivale dönüştürmüş olduk. İnşallah bundan sonraki yıllarda Selçuklu Belediyesi olarak şivlilik çocuk festivalini inşallah her yıl gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim