Selçuklu Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği Hizmet Binası’nın resmi açılışı düzenlenen program ile gerçekleştirildi. Düzenlenen açılışa Vali Vahdettin Özkan, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Konya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Şakir Uslu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Süleyman Savran, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Karatay Kaymakamı Zafer Orhan ile çok sayıda protokol üyesi ile muhtarlar katıldı.

‘İLÇEMİZİN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRAN PROJELER ÜRETİYORUZ’

Selçuklu Belediyesi olarak; altyapıdan çevre düzenlemesine, kültür ve sanattan eğitime, spordan sağlığa birçok alanda ilçemizin yaşam kalitesini artıran projeler üretmeye, hizmetler sunmaya devam ettiklerine dikkat çeken Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Selçuklu Belediyesi olarak; altyapıdan çevre düzenlemesine, kültür ve sanattan eğitime, spordan sağlığa birçok alanda ilçemizin yaşam kalitesini artıran projeler üretmeye, hizmetler sunmaya devam ediyoruz. İlçemizin en fazla nüfus oranına sahip olan Yazır Mahallemize kazandırmış olduğumuz polis merkezi binası da bu hizmetlerimizden bir tanesi.  Mahallemizin böyle bir merkeze ihtiyacı vardı, hamdolsun bu ihtiyacı kısa sürede çözüme kavuşturduk. 2 bin 60 metrekare alan üzerine kurulu olan polis merkezimizin belediyemize maliyeti toplam 6 milyon 452 bin Türk Lirası oldu. Bodrum, zemin, 1 ve 2. kattan oluşan polis merkezimizde; nezarethaneler, teknik alanlar, bürolar, toplantı odası, çalışma odası, çok amaçlı salon, yemek salonu, aktivite ve kondisyon salonu, soyunma odası ve duşlar bulunuyor. Yine polis merkezimizin bahçesinde 475 metrekarelik bir yeşil alan ve 36 araç kapasiteli otopark alanı yer alıyor. Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Polis Merkez Amirliği’nin Selçuklumuza ve Konya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Kavuş; “Biz hizmet yolunu milletimizle birlikte yürüyoruz” Başkan Kavuş; “Biz hizmet yolunu milletimizle birlikte yürüyoruz”

‘GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ İLKESİYLE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ’

Gönül belediyeciliği ilkesiyle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Pekyatırmacı, “Selçuklumuzu sosyal, kültürel, eğitim, sağlık ve spor alanlarında hak ettiği seviye ulaştırana kadar; gönül belediyeciliği ilkesiyle ve hizmet aşkıyla, durmak yok yola devam diyerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda Yazır Mahallemizde yapımına devam ettiğimiz 32 derslikli ilkokul binamızda artık son aşamaya geldik. Buraya Konya’mızın en güzel okullarından birini inşa ediyoruz. İnşallah yeni eğitim-öğretim dönemi ile birlikte çocuklarımız burada eğitim öğretim faaliyetlerine başlamış olacaklar. Yine Bosna Hersek Mahallemizde yapımını tamamlamak üzere olduğumuz Yeni Nesil Şehir Kütüphanemizi de ilçemize kazandıracağız inşallah. Bedir Mahallemizde yapımını sürdürdüğümüz sağlık ve sosyal tesisimizde ise çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Yine Yazır ve Sancak mahallelerimize kazandıracağımız kapalı pazar alanlarımızda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yatırımlarımızla birlikte farklı alanlardaki birçok projemizin hazırlık ve ihale süreçlerinin de ayrıca devam ettiğini belirtmek istiyorum” diye konuştu.

‘YENİ BİNAMIZIN TEŞKİLATIMIZA VE KONYA’MIZA HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM’

Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğünün  ve Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliğinin teşkilatlarına ve Konya’ya hayırlı olmasını dileyen İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, “Eskiden polis lojmanları altında yetersiz bir alanda hizmet veren Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği ile İlçe Emniyet Müdürlüğümüz birlikte modern bir binaya taşınmıştır. Yeni hizmet binamızın Türk Polis Teşkilatının 177. Yıldönümü olan 10 Nisan Haftasında açılması bize ayrı bir mutluluk vermiştir. Ayrıca Selçuklu Belediyesi tarafından, İlçe Emniyet Müdürlüğümüze kazandırılan 2 araçta, vatandaşımıza daha iyi ve modern hizmet vermenin önünü açacaktır. Böyle güzel bir hizmet binasının yapılmasına yardımcı olmasından dolayı, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Değerli meslektaşlarım birçok şehit ve gazi veren Emniyet Teşkilatımızın, böyle modern binalarda vatandaş odaklı daha iyi güvenlik hizmeti vereceğine inancım tamdır. Yeni binamızın Teşkilatımıza ve Konya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

‘KONYA HUZUR ŞEHRİ’

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Konya’nın huzur şehri olduğuna dikkat çekerek, “Konya birçok açıdan öne çıkmış bir şehir. Kadim bir başkent. Ama önemli özelliklerinden birisi de bir huzur şehri. Ölçeğindeki Büyükşehirlere göre suç oranlarının çok az olduğu bir şehirde yaşıyoruz. Bunda emniyet teşkilatımızın, güvenlik güçlerimizin çok büyük katkısı var. Konya modeli belediyecilik diye ifade ettiğimiz bir tabir var. Bunu son günlerde daha sık kullanıyoruz. Bu aslında ibaret bir cümle değil. Bir koordinasyonun işareti. Bugün de gördüğünüz gibi hem karakolun yapımı, hem arka tarafta okulun yapımı vesilesiyle belediyelerimiz ihtiyaç olan her yerde görev almaya devam ediyorlar. Bu tesisin polis teşkilatımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

‘TÜRK POLİS TEŞKİLATI GÜVENCE MEKANİZMASIDIR’

Yazır Karakol binasının Konya’ya hayırlı olmasını temenni eden Vali Vahdettin Özkan, “Belediyelerimiz, kamu hizmetlerini nasıl daha iyi noktaya taşırız diye yarış içerisindeler. Sağlık, eğitim ve güvenlik gibi noktalarda önemli dokunuşlar, önemli hizmetler yapıyorlar. Şehrimizin bir özelliği, bir güzelliğidir bu. Belediyelerimiz insanımızın yaşam kalitesini arttırmak, daha iyi sağlıktan yararlanmak, daha iyi sağlıktan yararlanmak, daha iyi eğitimden yararlanmak, huzur kentinin inşasına bir nebze katkı sunmak üzere seferberlik içindeler. Polis teşkilatı demek olaylarla ilgili veri analizini yapıp adli makamlarla koordineli bir şekilde güzel bir hizmet yönetirken aynı zamanda olaylar olmadan önce de risk değerlendirmesini yaparken çok nitelikli hizmetler yapmaktadır” şeklinde konuştu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA