Selçuk Üniversitesi Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulu, Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı’ndaki öğrencilerin alanlarında daha nitelikli yetişmesi, mesleki bilgi ve becerilerinin gelişmesi amacıyla MEDAŞ ile protokol imzaladı.

Selçuk Üniversitesi Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulu ile MEDAŞ arasındaki protokolün imzalarını, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken ve MEDAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş imzaladı. İmza törenine Karapınar Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar Aydoğanlar MYO Müdürü Öğr. Gör. Naim Çağlar Diri, MEDAŞ yetkilileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

ÖĞRENCİLERE İSTİHDAM İMKANI SUNULACAK

Protokole göre Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Programı’nda eğitim gören 8 öğrenci, hizmet içi eğitim faaliyetleri kapsamında kurs, seminer ve saha eğitimlerine katılacak. Öğrencilere, faaliyet alanlarıyla ilgili işbaşı eğitimi verilmesinin yanı sıra alternatif enerji kaynakları konusunda geliştirme faaliyetlerinin yeni teknolojilere ve uygulamalara dayalı saha faaliyetleri ile desteklenmesi de amaçlanıyor. Ayrıca öğrencilere MEDAŞ’a bağlı işletmede zorunlu stajlarını/mesleki uygulamalarını yapma imkanı da sunuluyor. Öğrencilere eğitim sezonu boyunca (6 ay) günlük 140 TL tutarında burs verilecek ve sigortaları yapılacak. İsteyen öğrenciler, mezuniyetleri sonrasında MEDAŞ/Alcen bünyesindeki iş yerlerinde istihdam edilebilecek.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim