2009 yılından bu yana Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Abdil Erdal, Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan oda seçimlerinde yeniden aday olduğunu açıkladı. Bir otelde düzenlenen programda adaylığını duyururken, yeni dönemde hayata geçireceği projeleri de meslektaşları ile paylaştı. Mesleklerine, meslektaşlarına ve Odalarını en üst seviyede katkı sağlamak, hizmet etmek ve gelişim kazandırmak için 2019 yılında yola çıktıklarını dikkat çeken Erdal, “Birçok projemizi ve faaliyetimizi ay ve yıl bazında planlamıştık. Çünkü bazı projelerimiz emek ve zaman isteyen projelerdi. Fakat planlarda olmayan az önce de bahsettiğim gibi daha önce örneğini hiç yaşamadığımız bir pandemiyle baş başa kaldık. Çok uzun süre evlerimizden çıkamadık, bir araya gelemedik Göreve gelmemizden kısa bir süre sonra başlayan ve hala günümüzde azda olsa etkilerini devam ettiren pandemi bizim içimizde ki hizmet heyecanına ara verdi. Buna rağmen kısa zamanda sizlerin de desteğiyle güzel ve etkili işler başlardık. Kısaca bahsetmek gerekirse, göreve geldiğimizde ilk işimiz Odamızı ekonomik olarak rahatlatıcı önlemler almaktı. İlk olarak bunu başardık. Projelerden bahsederken Odamıza bugüne kadar hizmet eden Oda başkanlarını ve yöneticilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepsinin Odamıza ve mesleğimize emekleri oldu. Odadaki görevlerini tamamlamış olsalar da hepsiyle meslektaşız. Zaman zaman birbirimizi eleştirsek de emeklerinden ve Odamıza yaptıkları katkılardan dolayı hepsine teşekkür ediyorum. Odamızın ekonomisine katkı sağlamakla birlikte eğitim ve sosyal faaliyetler de gerçekleştirdik. Özellikle pandemi gibi bir engelle karşılaşmış olsak da eğitim noktasında, bütün bilgiler Oda web sitemizde mevcuttur oradan da kontrol edebilirsiniz. Odamızda gerçekleştirilen seminerler ve kurslar olarak bakıldığı zaman neredeyse yarısını pandemiyle geçirdiğimiz dönemde eğitim sayısını aldığımız noktadan daha da üst seviyeye çıkardık. Sosyal faaliyetler de yine pandeminin olmadığı zamanlarda bir arada olduk. Yine olmaya devam edeceğiz. Ve geçen süreç içerisinde hep birlikte güzel işlere imza attık. Allah kısmet ederse daha da güzel işlere hep birlikte imza atacağız. Bu davayı, bu hareketi, bu mücadeleyi başlatma azmi veren Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Belki pandemiden dolayı yapamadığımız faaliyetlerimiz oldu. Ama şu unutulmasın biz meslek için, Meslektaşımız için, Odamız için hep iyi niyetli olduk ve olmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘EKİP OLARAK HEDEFE YÜRÜYORUZ’

Ekip olarak hedefe yürüdüklerine dikkat çeken Erdal, “Bugün yola emin adımlarla devam etmek istiyoruz. Biz çünkü ekip olarak hedefe yürüyoruz. Başka eleştirilerle küçük hesaplarla uğraşacak ve kaybedecek vaktimiz yok. Biz, Odamızın ihtiyaçları ve mesleğimizin sorunlarını bilen, bu sorunları çözüm temelli, ortak akıl ile çözmek isteyen, kurumsal düşünen, dinleyen, ötekileştirmeyip birleştiren, açık fikirli bir anlayışı hâkim kılmak için yola devam etmek istiyoruz. Biz, Üyelerimizin sosyal haklarını koruyup, kültürel ve sosyal etkinlikleri ile sanatsal faaliyetleri desteklemek için, Odamızı daha huzurlu hale getirip, aidiyet kültürünü oluşturmak, oda üyelerinin ortak menfaatlerinin korunmasına özen göstermek için, Meslektaşlarımıza daha verimli ve pratik eğitimlerle destek vermek, tüm komisyon ve kurulları daha verimli üreten bir yapıya kavuşturmak için, Pandeminin yapmamıza izin vermediği projeleri tamamlamak ve yaptığımız projeleri de daha ileri noktaya taşımak için, Ve en önemlisi Odamızın ve mesleğimizin daha ileri seviyelere ulaşmasını sağlamak için sizlerinde desteğiyle yola devam etmek istiyoruz. Çünkü bizler mesleki gelişimin projelerle olacağına inanıyoruz. Bu seçim döneminde sloganlarımız “Samimiyet ve Gayret ile Meslek ve Meslektaş için Geleceğe Yürüyoruz“ve “Güçlü Meslek, Güçlü Meslektaş, Güçlü Hedefler” olarak belirledik. Çünkü bizim hedefimiz Odamızı Vizyonla Mesleğimizi Özenle Meslektaşımızı Sevgiyle kucaklamaktır” diye konuştu.

Meslektaşlarından Projelerini uygulamak ve tamamlamak için, 3 yıl görev süresi istediğine dikkat çeken Erdal, “Projelerimizi uygulamak ve tamamlamak için, Mesleğimize kaliteli hizmet için, Meslektaşlarımızın huzur içerisinde mesleğini icra edebilmesi için, Ayrıştırıcı değil birleştirici olmak için, Mesleğimizin hak ettiği değeri görmesi için, Sizlerden 3 yıl görev süresi istiyoruz. Bizler projelerimizle birlikte, sizlere çok çalışmanın, gayret etmenin, mesleğimizin ve meslektaşımızın yanında olacağımızın sözünü veriyoruz. Bütün hedeflerimize ulaştığımızda Biz Kazanacağız, Meslek Kazanacak, Meslektaş Kazanacak” şeklinde konuştu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim