Sağlık Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay, yönetim kurulu ve sendika üyeleri Konya Şehir Hastanesi Başhekimlik önünde toplanarak yetkilerle seslerini duyurmak için basın açıklamamasında bir araya geldi. Sağlık Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay, “Sağlık Bakanının, tüm sağlık çalışanları diyerek başlayıp sadece hekimlere zam verileceğini açıklaması sağlık camiasında birlik ve beraberliğe önemli ölçüde zarar vermiştir. Hekimlerimizin sonuna kadar hak ettiği bu düzenleme yerinde olmakla beraber eksiklerinin giderilmesiyle tüm hekimlerimizi memnun edecektir. Bununla birlikte pandemi sürecinin kahramanları tüm sağlık çalışanları son dönemde zorlaşan ekonomik koşullarda özlük ve mali haklarına yapılacak bir düzenlemeyi sonuna kadar haketmiştir.

Yetkili sendika olarak, biz zam yapılmasına asla karşı değiliz, olamayız da. Zamma karşı olmamız, sendikal kimliğimizi ve mücadelemizi inkâr anlamına gelir. Can kurtarmak için can vermekten çekinmeyen sağlık çalışanlarının fedakârlıkları, mücadeleleri, gayretleri görmezden gelinemez. Hep söylediğimiz gibi; sağlık ekip işidir, bu hizmeti sunan sağlık çalışanları da bir vücudun organları gibi bütündür.

Hemşireyi doktordan, doktoru teknikerden, teknikeri memurdan ayrı görürsenizbir kısmı dışlamış olursunuz. Dahası, bu şekilde davranarak çalışma barışınıbozmuş olursunuz!

Ülkemizde, kamu adına 1 milyon sağlık çalışanı görev yapıyor. Kapıdaki güvenlik görevlisinden danışmadaki memura, temizlik görevlisinden teknikere, ambulans şoföründen röntgen teknisyenine, hemşiresinden doktoruna… bunların tamamı 1 milyon sağlık emekçisine dahildir. Görev tanımları farklıdır ancak yaptıkları iş bir çarkın dişlileri gibi bir bütün olarak insanımıza sağlık hizmeti sunmaktır. Her bir branştaki, her bir birimdeki sağlık emekçisi, sağlık hizmet zincirinin bir halkasını temsil ediyor. Zincirin bir halkasını yok sayılırsa, tamamını yok saymış olur. Çalışma barışını sağlayacak, çalışanların moral ve motivasyonu artıracak düzenlemeler yapılması gerekmiyor mu? Saha da birlikte mücadele eden sağlık çalışanlarının özlük hakları da herkesi kapsayıcı olmak zorunda değil mi? Son günlerde sosyal medyada sağlık çalışanlarının birlik ve beraberliğini hedef alan açıklamalar tarafımızdan kaygı ile izlenmektedir. Bu tür algı operasyonlarına asla prim vermeyeceğiz. Sağlık çalışanlarının arasına fitne sokulmasına müsaade etmeyeceğiz. Sendikamız ile çalışama bakanlığının görüşmeleri neticesinde 6. Dönem Toplu Sözleşmeye ek protokol ile Ocak ayı maaşlarına yetişecek şekilde bir düzenleme yapılmasına karar verilmiştir. Hükümetimizin gündeminde kapsayıcı, adaletli ve hakkaniyetli bir çalışma yapılma gayreti olduğunu görmekteyiz. Bu durum bizlere gelecek adına ümit vermektedir. 6.dönem toplu sözleşme metninde ek protokol ile sağlık çalışanlarına iyileştirme yapılacağı hususunun takipçisiyiz” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim