Buyruk Grup, Renault Trucks Konya Bayiliğini açtı. 1992 yılında traktör satışıyla sektöre atılan Buyruk Grup, aralık ayından itibaren Konya- Karaman ve Aksaray illerinde Renault Trucks bayiliğine adım atarken Renault Trucks Konya Bayiliği açılışını, düzenlenen törenle KOBİSAN 3. Sanayi Sitesi’nde gerçekleştirdi. Yapılan törene Buyruk Grup Genel Müdürü Mehmet Ali Buyruk, Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastiyan Delepin, Renault Trucks Türkiye Bayi Ağı Geliştirme ve Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Özgür Fırat, Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Törende konuşan Buyruk Grup Genel Müdürü Mehmet Ali Buyruk, açmış oldukları bayiliğin gururunu şu sözlerle aktardı: “Buyruk Grup olarak 1985 yılında başladığımız ticari hayatımızı 1992 yılında traktör ve ekipman satışı faaliyetimize başlayarak taçlandırdık. Babamız Hasan Buyruk’un öncülüğünde kardeşlerim Hakan Buyruk, Orhan Buyruk ile birlikte hizmetlerimize devam ettik. Şuan bünyemizde her biri kendi segmentinde iddialı olan traktör ve otomobil bayilikleri bizim kıvanç kaynağımız oldu. Şimdi yanlarına çekici tır bayiliğini de katmış olmaktan gurur duyuyoruz. Bu gururu siz değerli misafirlerimiz ile paylaşmak da bizlere mutluluk veriyor. Hizmet sektöründe ağır rekabet ortamına rağmen,1985 yılından bugüne dek, müşteri portföyümüzü her geçen yıl daha da arttırarak yolumuza devam ediyoruz.” Mehmet Ali Buyruk, kendilerini yalnız bırakmayan bütün misafirlere teşekkür etti.

‘NESİLDEN NESLE TİCARET’

Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı motorlu araçlar sektöründe hizmetlerinde 40 yıla yaklaşan Buyruk Grubu gelişimleri dolayısıyla tebrik ederken, “Buyruk Grubun traktör ve ağır nakli araçlarda gelmiş oldukları nokta takdire şayandır. Buyruk Grup olarak işi kendi emekleriyle ikinci nesil yürütüyor, inşallah nesilden nesle ticari işler aktarılarak devam eder. Ülkemiz her alanda büyüyor. Üretimlerin dünya pazarına taşınmasında ve alt- üst yapının geliştirilmesinde hizmet verecek araçlar, burada firmalara teslim edilecek. Bu açılışın başta Buyruk ailesi olmak üzere tüm grup çalışanlarına ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

‘BU İŞBİRLİĞİ KONYA’YA CİDDİ KATKI GÖSTERECEK’

Buyruk Grup’u çalışmalarından dolayı tebrik eden Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastiyan Delepin, “Renault Truck Türkiye, Türkiye’de 25 yılı aşkın süredir yer almakta ve Pazar şirketi olarak hizmet vermektedir. Son 6 yıla baktığımızda Renault Trucks Türkiye’de ağır vasıta pazarında en hızlı büyüyen marka olmuştur. Bütün konsantrasyonumuz müşteri memnuniyeti üzerinedir. Geçen yıl müşteri memnuniyeti konusunda Türkiye’de en üstte yer alan marka olma konusunda da ayrıca gurur duymaktayız. Eminim ki Buyruk Otomotivle olan bu iş birliğimiz Konya’da lojistik sektöründe çalışan firmalara ciddi anlamda katkı gösterecek ve başarıyla sürecektir.” diye konuştu. Delepin, böyle güzel bir tesisin açılışını yapmaktan onur duyduğunu dile getirerek, Renault Trucks Konya bayisinin hayırlı olmasını diledi.

Tören, Buyruk Grup Genel Müdürü Mehmet Ali Buyruk, Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastiyan Delepin ve beraberindekilerin kurdele kesimiyle sona erdi.

Geçmişten bugüne Buyruk Grup

Otomotiv sektörünün öncü firmalarından olan Buyruk Grup, 1992 yılında traktör satışıyla başlayan sektördeki yolculuğuna 1995 yılında ikinci el traktör sektörüne de giriş yaparak büyüyerek devam etti. Sürekli büyümeyi ve hizmet ağını genişletmeyi ilke edinen firma, 1998 yılında Bolu ve çevresinde, 2002 yılında ise Konya’da sektöründe dünyanın önemli markaları arasında yer alan New Holland’ın bayisi oldu. Bayilik ve marka ağını genişleten Buyruk, 2008 yılında Konya’da hizmetlerine Case bayiliğini de ekledi.  Bolu New Holland, Konya Case bayiliği 2016 yılına kadar sürerken, 2016’da yeni bir atılım gerçekleştiren firma, Ankara-Bolu-Karabük-Bartın-Zonguldak-Düzce-Sakarya illerinde TÜMOSAN bayiliğine başlayarak, 2019 yılına kadar TÜMOSAN bayiliğini devam ettirdi. 2017 yılında Bolu-Karabük-Zonguldak-Bartın-Bursa-Yalova illerinde başlayan Kubota bayiliği; 2018 yılında Bolu-Karabük-Zonguldak-Bartın illerinde başlayan KIA bayilikleriyle başarıyla devam ediyor. Müşterilerin taleplerini değerlendiren ve bu talepleri karşılıksız bırakmayan firma, 2019 yılında Konya-Bolu-Karabük-Zonguldak-Bartın-Bursa-Yalova illerinde yine sektöründe önemli bir marka olan Erkunt’un bayiliğine başlayarak, bu markanın bayiliğini de devam ettiriyor. 2021’i sektörde yeni bir atılım yılı olarak belirleyen Buyruk Grup, Aralık ayından itibaren Konya-Karaman-Aksaray illerinde Renault Trucks bayiliğine başlayarak, sektördeki başarılı yolculuğunu sürdürüyor. Günün şartlarına ve ekonomik yapısına göre yenilenmeyi başaran firma, ortaya koyduğu büyümenin gereği olarak Buyruk Grup adıyla yeni bir yapılanmayla, memnuniyet odaklı çalışmalarını dün olduğu gibi bugün de sürdürerek ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.

HACER CEYLAN

Editör: TE Bilişim