Yüz binlerce üyesiyle Türkiye’nin en büyük çiftçi kooperatiflerinden biri olan Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nde seçimli genel kurula adım adım yaklaşılıyor. PANKORBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, yürüttüğü Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanlığı ve kooperatifin iştirakleri olan Konya Şeker ve Torku’daki başkanlık görevlerini bırakacağını açıklamıştı.

Başkan Recep Konuk’un görevi bırakacağı yönündeki açıklaması, başta çiftçiler olmak üzere toplumun tüm kesimlerinde bir şok etkisi oluştururken, Recep Konuk’un yeniden aday olması için özellikle üreticiler büyük bir baskı kurma çabasında.

Konya Şeker’in özellikle geride kalan çeyrek asırlık zaman dilimindeki büyüme ve gelişme seyrine bakıldığında bunda Recep Konuk’un vizyoner kişiliği, liyakati, iş bitiriciliği ve en önemlisi emin bir isim olmasının büyük bir paya sahip olduğunu dile getiren Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu da son dönemde elde edilen kazanımların heba olmaması adına Başkan Recep Konuk’un en az bir dönem daha Başkanlık görevine devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu, “Konya Şeker’in 22 yıl önceki haline, yapısına, ekonomisine, üretici ile olan bağına ve emek ve gayret dolu geçen 22 yılın ardından bugünkü yapısına, kurduğu tesislere, ekonomiye katkısına, üreticinin gözündeki konumuna bakıldığında Recep Konuk’un ne kadar önemli ve Konya Şeker için ne kadar gerekli bir isim olduğu anlaşılacaktır” dedi.

Bekir Kağnıcıoğlu, “Recep Konuk’un başkanlığı döneminde yapılanlar gün gibi ortadadır. Üreticilerimizin kazanması, Konya’nın yeni ve kıymetli bir markaya sahip olması, istihdamın artırılması gibi pek çok başlık altındaki gelişmeleri burada sıralayacak olursak, sayfalar yetmez. Ancak şu kadarını söylemek gerekir ki, 22 yıl önce sadece şehir merkezindeki Konya Şeker Fabrikası’ndan ibaret olan bu büyük ailenin iştirakleri, bugün Çumra Entegre Üretim Kampüsü, Seydibey Patates Tesisi, Altınekin Yağ Fabrikası, Cihanbeyli Boru Fabrikası, Karapınar Un ve Bulgur Fabrikası, Panagro Et ve Süt Ürünleri Üretim Tesisleri, Bozkır Meyve Suyu Üretim Tesisleri, Karaman Geleneksel Ürünler Üretim Tesisleri gibi ana başlıklar altında 45’in üzerinde üretim merkeziyle Konya ekonomisinin üreten en büyük lokomotifi Konya Şeker’dir. Bu büyük tesisler elbette ki bugünden yarına olabilecek şeyler değildir. Bunları üreten, ekonomiye can veren, üreticiye kazandıran birer tesis olarak inşa edebilmek ancak vizyon, akıl ve kararlılıkla olabilecektir. Dolayısıyla şunu açık yüreklilikle söylüyorum ki, Recep Konuk kendisine güvenen biz üreticileri hiçbir zaman mahcup ve mağdur etmemiştir. Ancak bugün üreticiler olarak mahzun bir şekilde Recep Konuk’un adaylığı ile ilgili hayırlı bir haberi beklemekteyiz” ifadelerini kullandı.

“İyi zamanda herkes iyidir, asıl kötü zamanda iyiliği göstermek gerekir” diyen Başkan Bekir Kağnıcıoğlu, “Recep Konuk’un başkanlığındaki Konya Şeker’in bugün Konya’da doğrudan ya da dolaylı olarak temas etmediği kimse neredeyse kalmamıştır. Bunun yanında Konuk’un liderliğindeki Konya Şeker, Konya’nın sınırlarını da aşarak, Türkiye’nin bir değeri, dünyanın önemli bir markası olarak Torku’yu doğurmuştur. Bunca iyi, güzel ve hayırlı iş ortadayken, Türkiye’nin 2023 vizyonuna giden yolun son dönemecinde bu ayrılık kararı bizim nazarımızda çok büyük bir yanlıştır. Biz üreticiler olarak şuna da inanıyoruz ki Başkan Recep Konuk’un ayrılık kararı almasında sadece kendi sözleriyle ifade ettiği üzere ailesine vakit harcayamamış olması ana etken değildir, başkaca nedenler de vardır. Biz üreticiler, bugün Konya Şeker için zaman en iyi olduğu zamanın ötesindeyse, dara düşülmüşse, sebebi ne olursa olsun bu büyük ailenin ayakta kalması için devletimizin ve hükümetimizin elinden geleni ardına koymayacağına sonuna kadar inanıyoruz. Recep Konuk’un Başkanlığı’nda yeniden şahlanış için başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere iktidarıyla muhalefetiyle tüm siyasilerimizin de taşın altına elini koymasının bugünün en önemli gündem konusu olduğunu düşünüyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.