Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, ortaokul ve liselerde başlayan seçmeli ders belirleme süreci hakkında öğrenci velilerine seslenerek, milli manevi değerlerine bağlı, dini değerlerini özümsemiş bir nesil yetiştirebilmek amacıyla Kuran-ı Kerim, Hz. Muhammed'in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin öğrenciler tarafından seçilmesi için velilere çağrıda bulundu.

Seçmeli derslerle ilgili sürecin 22 Ocak 2021 tarihine kadar devam edeceğini hatırlatan Öksüz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “İnsani değerlerin erozyonuna ve ahlaki olarak yozlaşmaya engel olabilmek için gençlerimizin sahih bir din eğitimine ihtiyacı ve hakkı vardır. Bir toplumun geleceğinin, inancını pekiştirmiş, değerlerini benimsemiş ve bu değerleri sahip olduğu yetkinliklerle ete kemiğe büründüren insanlarına bağlı olduğu tartışma götürmez bir gerçektir.

Bu bağlamda “din, ahlak ve değerler alanı” kapsamında Kuranı Kerim, Peygamber Efendimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler gibi derslerin müfredatımıza seçmeli olarak eklenmesi Cumhuriyet tarihimizde eğitime dair alınmış en önemli kararlardan birisidir. Bu vesile ile ders seçimi yapacak evlatlarımızın atılan bu adıma destek vermelerini, değerlerine ve inançlarına ne kadar büyük önem veren bir millet olduğumuzu göstermelerini can u gönülden arzu ediyorum.”

TİMAV olarak kuruldukları günden bu yana takipçisi oldukları konulardan birinin Türkiye’de din eğitiminin imkanları, kalitesi ve bunların geliştirilmesi olduğunun altını çizen Öksüz, bu sorumluluk çerçevesinde forum, panel, çalıştay ve araştırma gibi bir çok bilimsel çalışmaya imza attıklarını, bu çalışmalar neticesinde elde edilen veri ve sonuçları raporlayarak ilgili kurumlar ve kamuoyu ile paylaştıklarını ifade ederek şöyle devam etti: “Seçmeli ders müfredatı, milletimizin on yıllardır devam eden yoğun talepleri doğrultusunda oluşturulmuş ve içerik itibariyle vakfımızın da ciddi katkılarının olduğu bir süreçte müfredat ve kaynak çalışmaları titiz bir şekilde yürütülmüştür. Milli Eğitim Bakanlığımız, tüm bu çalışmaları yaparak, asıl kaynaklarına dayalı, hurafelerden uzak, sevgi ve ahlak temelli bir din eğitimi ve öğretiminin zeminini hazırlamak ve bu doğrultuda gençlerin milli, manevi ve ahlaki değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak istiyor. Bu vesileyle başta velilerimiz olmak üzere, öğretmen ve öğrencilerimize; gençlerimizin geleceklerini inşa edecek, onların fikren ve ruhen sağlıklı bireyler olarak şekillenmelerini sağlayacak, onları gelecekte birçok yanlışlıktan ve gayr-i ahlaki tehlikelerden koruyacak Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, Hz. Muhammed’in Hayatı ve Arapça derslerini, seçmeli ders olarak tercih etmelerini önemle ve ısrarla tavsiye ediyoruz.”

Öksüz, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Sağlam bir gelecek, güçlü bir nesil, milli bir eğitim, kültür, inanç ve değerlerine bağlı bir gençlik tahayyül ediyorsak 22 Ocak tarihine kadar okullarımızla irtibata geçerek bu önemli görevi ifa etmeliyiz. Bir anne babanın evlatları üzerindeki en büyük sorumluluklarından birisi de evlatlarının akademik başarılarının yanında dinini de öğrenebilecekleri bir eğitim fırsatını onlara sunmalarıdır. Dinini doğru öğrenip yaşayan, temel değerleri benimsemiş bireyler yetiştirmek hepimizin asli görevlerindendir. Bu nedenle hayırlı ve iyi olanı tercih etmekte fayda görüyor ve kıymetli velilerimizi seçmeli dersler hususunda özel bir gayre t ve hassasiyete davet ediyorum. Lütfen, neslimizin daha iyi yetişmesi için; din, ahlak ve değerler alanı derslerini seçin.”

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim