Nuri Osmaniye Kız Kur’an Kursu kız öğrencilerinin 2020-2021 hafızlık taç giyme merasimi Mevlâna Kültür Merkezi’nde bugün yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı, Karatay İlçe Müftülüğü Nuri Osmaniye Kız Kuran Kursu’ndan 33 kız öğrenci eğitimlerini tamamlayarak hafız oldu. Programda konuşan Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Kur’an-ı Kerim kalben bir şifa kaynağı olduğuna dikkat çekti. Kuran-ı Kerim’in maddi ve manevi olarak insanlar üzerinde kalben şifa olduğunu açıklayan İmamoğlu, “Kuran rabbimizin sözüdür. İnsanlara doğru yolu gösteren, bir rehberdir. Peygamber Efendimiz (sav) ‘Kalbinde kuran olmayan birisi harap olmuş ve yıkılmış halledir’ buyurmuştur. Kuran okundukça rabbimizin melekleri bizleri kuşatır. Diyanetimizin en önemli hizmetlerinden birisi Kur’an eğitimdir. Şuan Karatay ilçemizde, 13 tane yatılı kız kuran kursu bulunmaktadır. Bu kurslarda 2 bin civarı kardeşimiz eğitim almaktadır. Ne mutlu ki bu hafızlara ne mutlu bu hafızların yetiştirilmesinde malını mülkünü feda eden insanlara, ne mutlu ki, hayırseverlere, ne mutlu onların annelerine, babalarına” dedi.

EN BÜYÜK NİMET KURAN’DIR

Nuri Osmaniye Kız Kur’an Kursu’nda 33 kişinin hafız olduğunu hatırlatan ilçe müftüsü Musa İmamoğlu sözlerine şöyle devam etti, “Bu kızlarımız zaten Kur’an-ı Kerim’i ezberleyerek taçlarını giydi. Kuran rabbimizin bizlere en büyük nimetidir. Rabbimizin en büyük tacı Kuran’ı kerimdir. Hafızlık gerçekten iğneyle kuyu kazmak gibidir. Sabır ister. Emek ister. İşte kızlarımızda metanetlerini gösterdiler. Gençliğin rehavetine kapılmadılar. 24 saat boyunca Kuranla beraber oldular. Ayetleri ezberlediler. Ben hafız olan kardeşlerimizi, yürekten kutluyorum” ifadelerini kullandı.

HAFIZLIK BÜYÜK BAHTİYARLIK

Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge ise, hafızlık kadar daha güzel bir bahtiyarlığın bulunmadığını söyledi. Hafızları yürekten kutladığını dile getiren Öge, “Kuran ve hafızlık Allah’ın kelamıdır. Bundan daha güzel bir nimet yoktur. Bir kitap bu kadar sevilebilir. Okumayı bilende, bilmeyende Kuran-ı Kerim’e sevgi ve muhabbetle yaklaşır ayaklarını bile uzatmazlar. Kuran rabbimizin bizlere sunduğu bir sevgi ve aşktır. Benim anne babamda Allah rahmet eylesin, kuranı bilmezlerdi ama hep göğsünün üzerlerinde taşırdı” diye konuştu.

KONYA VURGUSU

Hafız olabilmenin büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu açıklayan Öge, “Hafızlık için kim ne kadar çaba sarf ediyorsa, onun anne-babaları da çaba gösteriyorsa, Allah’ın kelamını dile getirip okuyorlarsa, hayatlarına yansıtırlar. Konya hafızlık noktasında eğitimlerini sürdürmeye devam edecek. Bu noktada, din eğitimi açısından Konya, Türkiye ve hatta dünyada öncü olmaya devam edeceğiz” şeklinde görüş belirtti. 

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim