EBS Konya 1 Nolu Şube’nin 7. Olağan Genel Kurulu yapıldı. İki adayın yarıştığı seçimde, mevcut başkan Nazif Karlıer, güven tazeleyerek, yeniden başkan seçildi. Karlıer, 162 delegenin 88’inin oyunu aldı.

Eğitim Bir-Sen (EBS) Konya 1 Nolu Şube’nin 7. Olağan Genel Kurulu, yüksek katılımla Bayır Diamond Otel’de gerçekleştirildi. Kurulda Nazif Karlıer ve Hüseyin Turhan yarıştı. Genel kurulu Nazif Karlıer 88 oyla kazandı. Hüseyin Turhan ise 73 oy aldı. Genel kurula AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Konya il başkan yardımcısı Adnan Bahçeci, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, adaylar Nazif Karlıer, Hüseyin Turhan, yönetimleri ve çok sayıda delege katıldı. Genel kurulda ise toplamda 162 delege oy kullandı. Oyların 1’i ise geçersiz sayıldı. Genel kurulda konuşan Eğitim Bir-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı ve Adayı Nazif Karlıer, “Eğitim-Bir-Sen Şube Kongremizi, manevî değerler, ahlaki ilkeler, taze heyecanlar, yenilenen bize yaraşır demokratik olgunlukla, katkı ve katılım coşkusuyla yaptık” dedi. “Bizim kongrelerimiz, daha iyisini yapmanın, daha güzel olana ulaşmanın, daha doğruyu birlikte başarmanın, birlikte bulmanın, birlikte var, birlikte güçlü olmanın buluşmasıdır” diyen Karlıer, “Eğitim-Bir-Sen, üyemiz için emek, ekmek, temel hak ve özgürlük mücadelesi olmasının yanı sıra, yerelden evrensele doğru kötülükleri eliyle düzelten, sözüyle müdahale eden, hiç olmazsa kalbiyle buğzeden bir dayanışma hareketidir.

Kongrelerimiz, en yaygın, en verimli istişare zeminleri, imkânları olmuştur.

Bu münasebetle her birinizi tekrar selamlar, kongremizin hayırlara vesile olmasını dilerim. Medeniyet değerlerimize, irfan kaynaklarımıza, hayat ve dünya görüşümüze uygun olarak konuşup anlaşarak, birleşip güçlenerek, yaşadığımız zaman ve coğrafyalara, birlikte yaşadığımız insanlara karşı sorumluluğumuzu hakkıyla yerine getirme yolunda yürüyüşümüzü hiçbir engelleme durduramadı” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim