Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi 25. Olağan Genel Kurulu Programı gerçekleştirdi. Grand Millennium Otel’de gerçekleştirilen programa Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Vali Vahdettin Özkan, AK Parti Konya milletvekilleri Orhan Erdem, Selman Özboyacı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve dernek üyesi iş insanları katıldı.

‘MÜSİAD’LI OLMAK FARKLI’

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, konuşmasında Konya'nın ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan önemli bir sanayi şehri olduğunu söyleyerek 3 milyar doları aşan ihracatının olduğunu ifade etti. MÜSİAD’lı olmanın farkı olduğunu belirten Büyükdede "Hareketlerinizle, davranışlarınızla, verdiğiniz kararlarla MÜSİAD'lı olarak davranmak farklı bir şey. MÜSİAD'lı olmak kolay bir yaşam tarzı değildir. Bunu yaşayabilmek için de çok şeyimize dikkat etmemiz gerekiyor. Sanayide, iş dünyasında hareketlerinizi ona göre tanzim etmemiz gerekiyor." dedi.

‘GÜCÜNÜ ZENGİN MEDENİYET DEĞERLERİMİZDEN ALIYOR’

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, 32 yıldır kararlılıkla çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, “Küresel ölçekte toplam 165 şube ve irtibat noktasına ulaşan MÜSİAD, 13 binin üzerindeki üyesi ve 60 bine yakın firmasıyla hem yurt içinde Türkiye ekonomisine katma değer sağlıyor, hem de yurt dışında farklı iş birliklerinin geliştirilmesine öncülük ediyor.” diye konuştu.

‘KALKINMA HAREKETİ’

MÜSİAD’ın bir kalkınma hareketi olduğunu ifade eden Asmalı, “MÜSİAD, küresel bir iş birliği ve sermaye platformu olduğu kadar, gücünü zengin medeniyet değerlerimizden ve Anadolu irfanından yani sizlerden alan bir kalkınma hareketidir. Bu hareketin mensupları ümitlerini daima diri tutarlar, samimiyetle çalışırlar, ideallerinden asla vazgeçmezler, Hakka inanırlar halka hizmet ederler, daima aşk ile koşarlar. Dürüstlük bu hareketin mensuplarının esas özelliğidir.” şeklinde konuştu.

 40 ÜLKEDEN 2 BİNİ AŞKIN İŞ İNSANI KONYA’DA BULUŞACAK!

2023 yılında da ululararası ve küresel projelere imza atacaklarını söyleyen Asmalı, “Başarılı geçen bir yılın ardından, 2023 yılında da önemli projelere imza atmak üzere çalışıyoruz. 2022 yılında Gaziantep’te, bin 300’ü aşkın Türk ve Arap iş adamının katılımıyla gerçekleştirdiğimiz ikinci Türk Arap İş Zirvesi, Ortadoğu’nun en büyük iş forumu olarak tarihimizdeki yerini aldı. Bu yıl, tarım, gıda ve sanayinin merkezi, Selçuklu Devleti’nin başkenti, ticaret ve tarihin buluştuğu şehir Konya’mızda, üçüncü Türk Arap İş Zirvesini gerçekleştireceğiz.” dedi.

İkili İş görüşmeleri ve fuar organizasyonuyla, sanayicilerin ve iş adamlarının, uluslararası ticari entegrasyonunu artırmaya yönelik bir müjde veren Asmalı, 5-7 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek ‘Uluslararası İş Forumu’yla (IBF) 3. Türk Arap İş Zirvesi’nde, 40 ülkeden 2 bini aşkın iş adamını Konya’mızda buluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

‘EKONOMİMİZ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR’

Yine Zirve kapsamında düzenlenecek olan, ‘Gıda Güvenliği ve Neslin Muhafazası’ konferansından bahseden Asmalı, “Günümüzün en stratejik konularından biri olan gıda güvenliğine ve gıdanın insan nesli üzerindeki etkilerine dikkat çekerek önemli bir sorumluluğu yerine getireceğiz inşallah. Bu vesileyle, 5-7 Mayıs 2023 tarihlerinde Konya’mızda gerçekleştireceğimiz 3. Türk-Arap İş Zirvesine şimdiden tüm iş adamlarımızı davet ediyor, ülkemize ve bölgemize hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Küresel salgın sonrası 2022 yılında yüksek seyreden jeopolitik risklere ve yavaşlayan küresel ekonomiye rağmen, Türkiye ekonomisi dinamik ve esnek yapısı sayesinde dünya ve G20 ortalamalarının üzerinde büyümeyi başarmıştır. Gelişmiş ülkelerde resesyon ve stagflasyon senaryolarının konuşulduğu böylesi zorlu bir dönemde ekonomimizin büyümeye devam etmesi, Türkiye’nin dış şoklara karşı bağışıklığını ne denli güçlendirdiğinin açık bir göstergesidir.” ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE’NİN EN ÇOK İHRACAT YAPAN 11’İNCİ İLİ!

 Konya’nın, Türkiye’nin ‘Tarım Başkenti’ olduğunu ve son yıllarda sanayide de büyük gelişmeler kaydettiğini söyleyen Asmalı, “ Konya, son yıllarda sanayide de büyük gelişmeler kaydetmiştir. 40 binden fazla KOBİ’si ile Türk ekonominin en dinamik şehirlerinden biri olan Konya’nın, kültürel ve tarihi zenginlikleri son yıllarda artan inanç turizmi bilinciyle de kenti şekillendirmekte ve yıllık 2,5 milyon ziyaretçiyle şehrin kalkınmasına büyük oranda katkı sağlamaktadır. 2022 yılında önceki yıla kıyasla %8,9’luk artış sağlanmış, 3,2 milyar dolar ihracat rakamı ile Türkiye’nin en çok ihracat yapan illeri arasında 11’inci sırada yer almıştır. Genel kurullar tazelenme ve yenilenme dönemleridir. MÜSİAD Kadın ve Genç MÜSİAD ile birlikte ailemizi güçlendiriyor, daima etki sahamızı genişleterek derinleştiriyoruz. Sektör kurullarımız ve zengin teşkilat yapımızla ekonomimizin kılcal damarlarına kadar nüfuz ediyoruz.” şeklinde konuştu

'GENÇLERİ MÜSİAD'LA BULUŞTURUYORUZ'

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Mehmet Hilmi Kağnıcı, dünyanın en büyük MÜSİAD üyesi olan şubesinin başkanı olduğunu belirterek, gençlerle MÜSİAD üyelerini buluşturan bir organizasyona imza attıklarını dile getirerek, "Lise çağındaki gençlerimizi biraraya getirebileceğimiz bir organizasyon oluşturduk. Belki öğretmeninden büyüğünden çok kendi çağındaki arkadaşlarından etkileneceğini düşündük. MÜSİAD'daki arkadaşlarımızın çocuklarıyla birarada bulunup onlardan etkileşim alması için kaynaştırcı programlar yapıyoruz. Böylelikle hem kişisel gelişmelerini hem de bu camiadaki gençlerle buluşmalarını sağlayacağız. Bugüne kafar yaptığı desteklerden dolayı Genel Başaknım Mahmut Asmalı'ya çok teşekkür ediyorum." dedi.

 'BEREKETLİ OLMASINI DİLİYORUM'

Vali Vahdettin Özkan, tüm dünyadaki ekonomik rekabette neler yapılması gerektiğinin planlanmasıyla başarının yakalandığını belirterek, MÜSİAD'lı iş adamlarının başarılarını tebrik etti. Konya'da dayanışmasının başarı getirdiğini söyleyen Özkan, "Konya'daki insanların ve kurumların dayanışma ve işbirliği ve iyi bir iletişim içinde olmasının bereketi ni yaşıyoruz. Konya'daki potansiyel ve bereketin daim olmasını diliyorum. Ülkemiz için çalışan arkdaşlara başarılar diliyor, önümüzdeki yılların bereketli olmasını diliyorum." ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE YÜZYILINDA GELİŞMEYE DEVAM EDECEK

 Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Konya'nın 10 bin yıldır üretimin bsşkenti olduğunu ifade ederek son yıllarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşliğinde büyük başarılar imza atıldığını söyledi. Konya'nın 2022 yılında ihracat oranını yüzde 8.9 arttırdığını belirten Uzbaş, "Üreterek ve istihdam sağlayarak Koya'nın gelişmesine katkı sağlauan bütün sanayicilerimize, çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu büyümede MÜSİAD'ın katkısı hiç kuşkusuz çok büyüktür. MÜSİAD'ın katkılarıyla 2022 yılında üreten ve gelişen ülkemiz, Türkiye yüzyılında da bu kalkınmaya devam edecektir." dedi. Ömer Karakuş, Murat Özsandıkçı, Murat Çankırlı, Halit Karakurt, Hasan Murat Güçlü, Lokman Koyuncuoğlu, Ali Kanarya, Ahmed Yılmaz Ay, İsmail Hakkı Karaca, Hasan Ataseven, İsmet Safa Botsalı, Tarkan Ecerkale, Ahmet Fatih Özboyacı, Yasin Yarar.

HACER CEYLAN

Editör: TE Bilişim