Valilik, Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu, Meram ve Karatay belediyeleri iş birliğiyle 19 Ekim Muhtarlar Günü programı düzenlendi. Karatay Gençlik Merkezi’ndeki programda konuşan Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir, “Muhtarlar Günü’nü bize armağan Sayın Cumhurbaşkanımıza muhtarlık kurumuna verdiği önem ve değerden dolayı sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Mahallelerimize hizmet noktasında icracı kurumlar olan başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ilçe belediye başkanlarımıza ve tüm kamu kurumlarına 1.154 muhtarımız adına teşekkür ediyorum.” dedi.

“MUHTARLARIMIZA EL BİRLİĞİYLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Muhtarlarımız bir yandan devlet ve millet arasındaki gönül köprüsünü sağladığı gibi bir yandan da hemşehrilerimizle aramızdaki bağı kurmuş oluyor. Muhtarlarımız için ne kadar kıymetli söz söylesek azdır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Meram’daki 69 muhtarımın tamamıyla beraber mahallelerimiz için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz. Muhtarlarımızı her zaman el üstünde tutacağımızın sözünü veriyoruz.” dedi.

“MUHTARLIK KURUMU ÇOK KUTSAL BİR MESLEK”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, muhtarlık kurumunun çok kutsal bir meslek olduğunu belirterek, Bizler de muhtarlarımızla birlikte çalışıyoruz. Her zaman muhtarlarımızla birlikteyiz. Mahallelerimizde muhtarlarımız bizim elimiz, ayağımız; adeta bizim gözümüz kulağımız. Onlarla istişare etmeden, onları dinlemeden mahallenin hiçbir yatırımına, mahalledeki işe başlamıyoruz. Muhtarlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Hepsiyle ayrı ayrı birlikteliğimiz var ve hepsine minnettarım.”

“MUHTARLARIMIZLA BİRLİKTE ŞEHRİMİZE AŞKLA HİZMET EDİYORUZ”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Muhtarlarımızla gönül gönüle vererek gece gündüz demeden şehrimize, ilçelerimize aşkla hizmet ediyoruz. Ulaşamadığımız vatandaşımıza siz değerli muhtarlarımızın aracılığıyla ulaşıyoruz. Sizlerin vasıtasıyla hemşerilerimizin taleplerini öğreniyor, sizlerin vasıtasıyla bu talepleri çözüme kavuşturuyoruz. Halka hizmetin en temel taşı olan muhtarlık görevini en iyi şekilde yerine getirerek bizlere yardımcı oluyorsunuz. Ben bu anlamda vermiş olduğunuz destek ve sağladığınız katkılar için her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyor, hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

“ŞEHRİMİZİN HUZURU SİZLERİN GAYRETİNE BAĞLI”

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Sayın Valimiz belediye başkanlarımız ve muhtarlarımız bu şehre hizmet etmek, şehri büyütmek adına gece gündüz gayret içindesiniz. Allah hepinizden razı olsun. Şehrimizin huzuru sizlerin gayretine bağlı. Huzurlu şehirlerden oluşan ülkemiz de çok güçlü şekilde yoluna devam ediyor. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere ülkeye hizmet etme noktasındaki sorumluluk sahipleri bu çabayla seferberlik halinde.” açıklamasını yaptı.

“TÜRKİYE’NİN BUGÜN GELDİĞİ NOKTADA MUHTARLARIMIZIN ÇOK BÜYÜK PAYI VAR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, konuşmasının başında Bartın Amasra’daki maden ocağında tüm ülkeyi yasa boğan grizu patlamasında hayatını kaybeden madencilere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi. Konya’nın 1.154 mahallesinde; gönül gönüle, omuz omuza hizmet ettikleri muhtarlarla bir arada bulunmaktan derin bahtiyarlık duyduğunu paylaşan Başkan Altay, “Bugün ülkemizin dört bir yanındaki 50 bini aşkın muhtarımız, vatandaşlarımızla devletimiz arasındaki vazgeçilmez bağı daha da güçlendirmek için canla başla çalışıyor. Türkiye’nin bugün geldiği noktada, muhtarlarımızın emeklerinin ve gayretlerinin çok büyük payı var. Allah hepinizden razı olsun.” dedi.

“BUGÜN KONYA’MIZ ARTIK BAMBAŞKA BİR ŞEHİR HALİNE GELDİ”

 “Milletimize, cennet vatanımıza ve güzel şehrimiz Konya’mıza hizmet etme şerefini bizlere bahşettiği için Yüce Allah’a şükrediyoruz.” diye konuşmasını sürdüren Başkan Altay şöyle devam etti: “Kamu kuruluşlarımızla, ilçe belediyelerimizle ve muhtarlarımızla birlikte insanımıza faydalı olmak, gönüller yapmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Yaptığımız tüm hizmetlerle hemşehrilerimizin refah seviyesini en ileri noktaya taşımayı ve şehrimizi çok daha güzel yarınlarla buluşturmayı hedefliyoruz. Hamdolsun bu süreçte hemşehrilerimizin duasını, bizlere olan güvenini ve büyük desteğini her daim derinden hissediyoruz. Bugün Konya’mız artık bambaşka bir şehir haline geldi. Son 20 yıl içerisinde şehrimizin dört yanı, büyük yatırımlarla ve dev hizmetlerle ihya edildi. Bizler de Konya Büyükşehir Belediyesi olarak, Konya’mızı çok daha güzel bir çehreye kavuşturmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.”

2018 YILINDAN BUGÜNE 28 İLÇEYE 4 MİLYAR 671 MİLYON LİRA YATIRIM

Konuşmasında şehir genelinde yaptıkları çalışmalardan örnek veren Başkan Altay, “Yaptığımız tüm bu çalışmalarla; 2018 yılından bugüne Yeni Büyükşehir Yasası ile sorumluluk alanımıza giren 28 ilçemize güncel rakamlarla 4 milyar 671 milyon liralık yatırımda bulunduk. Tüm ilçelerimizle birlikte topyekün kalkınmak, hemşehrilerimizin yaşam standardını yükseltmek ve çok daha güçlü yarınlara kavuşmak adına gayretle çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

“BİZ, HEP BİRLİKTE BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Konya Modeli Belediyecilik anlayışının en önemli paydaşlarından gördükleri muhtarlarla birlikte çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Altay, “Biz, hep birlikte büyük bir aileyiz. Yüce Rabbim, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Mahallelerimiz için, şehrimiz için büyük gayret gösteren tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik ediyor, tüm çalışmalarında muvaffakiyetler diliyorum.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

“HEM DUA ALMAK HEM KAMU TEMSİLCİSİ OLMAK AYRICALIKLI BİR OLAY”

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise, “Konya’mızın teveccühüne mazhar olmak çok önemli bir husus. Kendi beldenizde, kendi köyünüzde insanlar tarafından sevilmek, insanların teveccühüne mazhar olmak en güzel şekilde muhtarlık kurumunda tebarüz ediyor. Konya’mızda Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere bütün belediyelerimizin hizmetlerini takdirle karşılıyoruz. Devletimizin yaptığı hizmetlerle beraber belirlemiş olduğu çerçevede belediyelerimizin insanlarımıza dokunması, yaşam kalitesini artırmaya yönelik etkin hizmetleri, muhtarlarla koordineli şekilde insanlarımızın yaşam kalitesini artırması, geleceğe güvenle bakmasını sağlayan bir husustur. Bu çerçevede muhtarlarımızı tebrik ediyorum. Muhtarlarımızın insanlarımıza yapmış olduğu hizmetlerin kalıcı, olumlu etkiler bırakması çok anlamlı.” diye konuştu. 31 ilçeden muhtarların katıldığı programın sonunda, 39 yıldır muhtarlık görevine devam eden en tecrübeli muhtar Mustafa Avcıoğlu’na, en genç muhtar Ethem Çalık’a ve kadın muhtarlar adına da Ayşe Demir’e plaket takdim edildi.

Maşalı: Mahallemizde imar sorunu çözdük Maşalı: Mahallemizde imar sorunu çözdük

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim