Uluslararası İmam Hatip Mezunlar Birliği "2. Genel Kurulu ve Gala Yemeği" Novotel Konya’da gerçekleştirildi. Düzenlenen programa TİMAV Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Adnan Bahçeci, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Konya Alperen Ocakları İl Başkanı Musa Karaçor, Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Ali Cahit Tekin, Konya Bakırcılar Odası Başkanı İbrahim Işık, STK temsilcileri ile çok sayıda misafir katılım sağladı. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Mohammad Hasan Kabir güven tazeledi.

‘20 İLDE TEMSİLCİLİĞİMİZ BULUNUYOR’

Gerçekleştirilen Genel Kurulda bir konuşma yapan Uluslararası İmam Hatip Mezunlar Derneği Başkanı Muhammed Hasan Kabir, “Uluslararası İmam Hatip Mezunlar Derneği olarak bugüne kadar sıkıntı ve ihtiyaçları tespit ederek bir dizi çalışmalara imza attık. Sorunları tespit ederek çözüm önerileri getirebilmek amacıyla bu yolda yürüyoruz. Genel merkezi Konya’da olan derneğimizin şu an 20 kadar ilde temsilcisi bulunuyor. Uluslararası İmam Hatip Mezunlar Derneği olarak bugüne kadar öğrenci kardeşlerimizin birçok sıkıntı ve ihtiyacına da çözüm bulduk. Sorunlarımızı tespit etmek çözüm önerileri getirebilmek amacıyla; okul öğrencilerinin, mezun olmuş bulunan öğrencilerin, öğretmenler, ilgili kamu kuruluşlarında görevli yetkililer ve sivil toplum kuruluşlarıyla birebir görüşmeler gerçekleştirerek çalışmalar yapmaktayız. Yaptığımız faaliyetlere bundan sonra da ivedilikle devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘İMAM HATİPLİ OLMAK AYRICALIKTIR’

Ak Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç de İmam hatipli olmanın ayrıcalıklı olduğunu ifade ederek, “Çünkü imam hatipliler şu an sadece ülke yönetiminde değil, yurt dışında da etkin noktalarda görev almakta. Göreviniz çok zor, çok kutsal ve önemli. Ufkunuz açık olsun. Her daim en önde yürüyen insanlar olacağınız aşikâr. Bu vesile ile yeni yönetime de hayırlı olsun diyorum” ifadelerine yer verdi.  Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Ali Cahit Tekin de İslam davası uğruna evlerinden ve ülkelerinden çıkıp Türkiye’ye gelen gençlerle birlikte olmaktan gurur duyduğunu belirterek gençlere verdiği desteklerden ötürü Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.

İMAM HATİPLER ÜMMET KARDEŞLİĞİNİN ÖNCÜSÜDÜR

Türkiye İmam Hatipliler Derneği (TİMAV) Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz ise şunları kaydetti, “İmam hatipler özellikle din eğitimine dair İslam dünyasının sahih din eğitimi veren kaleleridir. Ümmet olma bilincini, Allah ve Resulüne tabi olmanın merkezde öğretildiği kurumlardır imam hatipler. Ümmeti Konya’dan bakarak, Anadolu’dan bakarak anlayamayabiliriz. Ümmet coğrafyalarına Avrupa’dan, Amerika’dan bakmamız gerekiyor. Bizim tüm coğrafyalarda yaşayan Müslüman kardeşlerimizin ‘Müminler ancak kardeştir’ düsturunu bu şekilde anlayabileceğini düşünüyorum. İmam hatiplerin bu kardeşliğin inşasındaki rolü de son derece önemlidir” dedi.

Muhammed Hasan Kabır başkanlığında Uluslararası İmam Hatip Mezunlar Birliği Yönetimi şu isimlerden oluştu; Mustafa Eren Gökmen, Abdolvahab Salarzehi, Oıatıllo Khashımov, Mohammad Yusuf Serdash. Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri Furkan Bülbül, Bruno Aman, Moulaye Zeini Abdouramane, Jamshid Alaudin, Moataz Mohamad.

SİBEL CANDAN

Editör: TE Bilişim