Bünyesinde Millet Kıraathanesi ile Emekliler Lokali bulunan Gazze Sosyal Tesisi ve Eyyüb-el Ensari Camii düzenlenen törenle hizmete açıldı. İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törene Vali Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Fahrettin Kulu, İl Müftüsü Ali Öğe, Meram İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Yurdaışık, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Taşdemir, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Törende ilk olarak söz alan Eyyüb-el Ensari Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı ve hayırsever Mehmet Eken, caminin yeni çehresine kavuşmasında emeği geçen ve destek veren başta Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş olmak üzere herkese teşekkür etti.

 ‘SOSYAL BELEDİYECİLİK ÇALIŞMALARIMIZ İLE VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ’

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Meram’a hizmetkar olmak adına yaklaşık 4 yıl önce başladığımız hizmet serüvenimizde en büyük paylardan birini de Sosyal Belediyecilik hizmetleri olduğunu ifade ederek, “ Bu süre zarfında, bilgi, birikim, imkan ve mesaimizin tamamını bu şehir ve bu şehrin insanları için sunduk.  Gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine, engellisinden yardıma muhtaç her kim varsa onlar için sadece bu şehirde değil tüm Türkiye’de parmakla gösterilecek projeler ürettik, hizmetler verdik, icraatlar ve eserler ortaya koyduk.  İşte ilçenin dört bir yanında yaptırdığımız ve bugün ile birlikte sayısı 14’e ulaşan Emekli Lokalleri,  Birkaç ay önce faaliyete geçirdiğimiz Dere Sosyal tesisi,  Yeniden yükselmeye başlayan Yaka Sosyal tesisi,   75 bin evladımıza dokunan, onların kültürel, sanatsal ve akademik hayatlarına katkı sunan ödüllü MEGA projemiz, Çocuklarımız için gerçekleştirdiğimiz Doğa Okulumuz, Kültürel ve bilimsel yayınlarımız, okullarımızda kurulan Akıl ve Zeka Oyunları sınıflarımız, TÜBİTAK Kitaplıklarımız ve kütüphanelerimiz, Havzan İlçe Halk Kütüphanesi, Konya’nın ilk e spor merkezi, dijital oyun tasarım atölyesi, youtube akademi,  spor okulları, Sadece gençlerimizin değil tüm hemşerilerimizin modern ortamda spor yapmalarına olanak sağlayan tesislerimiz, Engelliler için verdiğimiz akülü araç destekleri, daha birkaç gün önce hizmete başlayan ‘Engelli Nakil Aracı, ve yine onlar için Meram’ın pek çok yerine yerleştirdiğimiz akü şarj istasyonları, Kültür ve sanat faaliyetlerimiz ve desteklerimiz Ve tabi ki yardıma ihtiyacı olan hemşehrilerimize ve büyüklerimize yaptığımız yardımlar,  Gayretlerimizin ve çabalarımızın en güzel örnekleri ve en yakın şahitleridir. Hemşerilerimizle ‘İyi ki doğdun bebek’ diyerek başladığımız birlikteliğimiz ‘Mobil Taziye Aracına’ ihtiyaç duyulan güne kadar hayatlarının her safhasında devam ediyor” dedi.

‘İLÇEMİZ İÇİN, DEĞER ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Gazze Sosyal Tesisi ve Eyyüb-el Ensari Camii hakkında da bilgi veren Başkan Kavuş, “, Gazze Sosyal Tesisi görselliği ve işlevselliği ile ufkumuzu ve vizyonumuzu en güzel şekilde gösteren tesislerimizden biri oldu. Toplam 225 metrekarelik bu alanın önemli bir kısmını gençlerimiz için ayırdık. Çocuklarımız ve gençlerimiz, buradaki Etüt Salonu ve Millet Kıraathanesi’nde, hem görsel hem de işlevsel olarak mükemmel ve eşsiz bir ortamda derslerini çalışacaklar, kitap okuyabilecekler ve konforlu bir kafe ortamında vakit geçirebilecekler… İnternetten maksimum düzeyde yararlanabilmeleri adına Wifi hizmeti sunulacak ve her masanın yanına süreklilik adına usb ve priz girişleri de konuldu. Aydınlatmaları bile özel olarak tasarlandı. Konforları için her ayrıntı düşünüldü.  Ve aynı konfor yukarıdaki Emekliler Lokalimizde de büyüklerimiz için sağlandı. Çaylarını yudumlarken, sohbet edebilecekleri, televizyon izleyebilecekleri bir ortamı da çınarlarımız için dizayn ettik. Gazze Sosyal Tesisi’nin en güzel tarafı yine büyüklerimizle, gençlerimizin ve çocuklarımızın birbirlerine yakın olmaları. Çocuklarımız ve gençlerimiz büyüklerinin sohbet ve tecrübelerinden yararlanabilecek, büyüklerimizde hem kendilerini yalnız hissetmeyecek hem de onların enerjilerinden istifade edebilecekler. Tüm bu özellikleri ve güzellikleriyle Gazze Sosyal Tesisimiz mahallemize, Meramımıza ve Konyamıza hayırlı olsun. Allah güzel günlerde kullanmayı nasip etsin.  Yine bugün, başta rahmetli Ahmet Eken amcamız olmak üzere hayırseverlerimiz Mehmet Eken, Ahmet Yıldız, Hasan Zümrütbaş, Mustafa Kök, Hüseyin Dalgıç, Hasan Kulu Orman Ürünleri ve Baybir Proje İnşaat tarafından yapımı gerçekleştirilen Eyyüb-El Ensari Camimizin açılışını da hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Camimiz Bodrum+Zemin+birinci kat ve asma kattan oluşmaktadır. Aynı anda 660 kişinin ibadet etmesine olanak sağlayacak inşallah. Toplamda 1215 alana sahip ve 40 metrekare şadırvan alanı yer alıyor. Rabbim bu güzel caminin yapımında emeği geçen hayırseverlerimizdenrazı olsun. Burada ibadet edildikçe hanelerine sevap yazılsın inşallah.  İlçemiz için, değer üretmeye, sosyal, kültürel alanlarda hayat kalitesini yükseltecek yaklaşımlar sergilemeye devam edeceğimizi tüm hemşerilerimin bilmesini isterim” diye konuştu.

‘DURMAK YOK ÇALIŞMAYA DEVAM’

AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, Meram’ın son üç yılda yapılan hizmetler ve eserler ile çehresinin değiştiğine dikkat çekerek, “ Halkımızın ihtiyacı toplumsak ihtiyaç gereği hizmet alanlarının tümünü büyük hizmet çaba ve gayretle mahallerimizde hayırseverlerimizin desteği ile birer birer açılışlarını gerçekleştiriyoruz. Meram Belediye Başkanımız Mustafa Kavuş’a büyük emekleri ve gayretleri için  çok teşekkür ediyorum.  Son üç yıl içerisinde Meram’ın çehresi süper şekilde değişti. Belediye Başkanlığı adaylığı sürecinde hayal edemediğimiz projeleri geçtik ve açtık. Hizmetleri ve yatırımlarında da devamı gelecek inşallah. Durmak yok çalışmaya devam.  Tesislerin yapımında katkıda bulunan hayırseverlerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

‘KADER GAYRETE AŞIKTIR’

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise Konya adete geçmişi kadar büyük ve görkemli geleceğe hazırlanmış olduğuna dikkat çekerek, “Kader gayrete aşıktır. Burada belediyemiz ve belediyelerimizin güzel çalışmaları ile birlikte Konya’mız ve bölgemiz gelişiyor. Konya adete geçmişi kadar büyük ve görkemli geleceğe hazırlanmış oluyor. Burada emek veren alın teri döken tüm işçilerimizden  müteahhidimize, hayırseverlerimize ve belediyemize teşekkür ediyorum. Yapılan bu tesis ve camimiz hayırlara vesile olsun inşallah” ifadelerini kullandı.

‘KONYA’MIZ HER GEÇEN GÜN DAHA DA GÜZELLEŞİYOR’

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise Konya’nın ger geçen gün daha da güzelleştiğine dikkat çekerek, “Konya’mızın gelişmesi için refahının artması için başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere İlçe Belediyeleri olarak hep birlikte gönül birliği ile el ele vererek dayanışma içerisinde çalışmalarımıza devam ettiriyoruz.  Konya’mız her geçen gün daha da güzelleşiyor.  Bunlarla birlikte insanlarımızın refahı da yükseliyor. Konya’nın hayırseverleri,  nerede bir cami, eğitim ya da sağlık yatırımı için destek söz konusu olsa hemen devreye giriyor, ellerini taşın altına koyuyorlar. Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu.   Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini keserken, Gazze Sosyal Tesisi ve Eyyüb-el Camii’yi gezdiler.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim