Rusya Ukrayna üzerinde işgalini devam ettirirken, diğer yandan da kamuoyundan tepkiler gelmeye devam ediyor. Dün geceden beri Ukrayna’nın stratejik bölgelerine saldırılarını yoğunlaştıran Rusya’ya bir tepki de Konya Ukraynalılar Derneği’nden geldi.

 Konya Ukraynalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği  Başkanı Alina Parasiei Göçer, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Ukrayna’ya karşı saldırganlık içerisinde olduğunu belirtti. Putin’in Ukrayna’yı isteyerek ve bilerek işgal ettiğini hatırlatan Göçer, “Bu saldırının amacı Ukrayna’yı ele geçirmek. Ukrayna devletini yok etmektir. Topraklarını işgal etmek demektir. Rusya topraklarımızı ele geçirmeye çalışıyor. Rus birlikleri donbas başta olmak üzere ülkenin çeşitli yerlerinden Ukrayna topraklarına saldırıyor. Putin, barışçıl Ukrayna bölgelerine saldırmaktadır. Bu bir savaş eylemidir. Saldırılar Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğe yönelik girişimdir. Bu korkunç saldırıya karşı Ukrayna, uluslararası hukuka dayanarak kendisini korumaya hakkı vardır. Ukrayna uluslararası topluma çağrı yaparak, hareket etmesini istemiştir. Sadece birleşik ve kararlı adımlar Putin’in saldırılarını durdurabilir. Rusya’ya karşı atılacak adımlar sadece Ukrayna’nın değil, Avrupa’nın da güvenliği içindir” dedi.

‘TANKLAR VE UÇAKLAR ÜLKEYİ VURUYOR’

Ukrayna halkı olarak Türkiye’ye teşekkür ettiklerini ve kendilerini bu zor zamanda yalnız bırakmadığını dile getiren Göçer, “Türkiye bizim hep yanımızda oldu. Türkiye’de yaşıyoruz ama bizim annemiz, babamız, çocuklarımız, yeğenlerimiz, dedemiz, anneannemiz, babaannemiz herkes orada yaşıyor. Durumları gerçekten çok kötü. Provokasyon olmasın diye çok rica ediyoruz. Sakin olmamız gerekiyor. Bize lütfen yardım edin. Bu savaşı durdurun. Biz dünyanın bu yaşanan bu olayı görmesini istiyoruz. Ukrayna halkı özgürce kendi topraklarında yaşamak istiyor. Huzur içinde olmak en doğal hakkımız. Biz savaş istemiyoruz, sadece barış istiyoruz. Şu anda yaşayan orada akrabalarımız var. Bazı yerlerde su, elektrik, internet, yemek yokmuş. Okullar açık değil, hastaneler vuruluyormuş. Ülkenin her yerinden siren sesleri yükseliyormuş. Tanklar kol kanat geziyormuş. Rus jetleri ülkenin her yerinde uçuyormuş. Rusya şu an Ukrayna için önem arz eden havalimanlarını, hastaneleri ve stratejik yerleri bombalıyor” diye konuştu. (SAMET AKTAŞ)

Editör: TE Bilişim