Konya Meram Endüstri Meslek Lisesi’nden 26 yıl önce mezun olan sınıf arkadaşları çeyrek asır sonra bir araya gelerek hasret giderdiler. Otuz kişiden fazla sınıf arkadaşının yıllar sonra bir araya gelerek anılarını tazelediği buluşmada neşeli saatler yaşandı. Konya Meram Endüstri Meslek Lisesi’nden 26 yıl önce mezun olan sınıf arkadaşları çeyrek asır sonra bir araya gelerek hasret giderdiler. 1996 Yılında Konya Meram Endüstri Meslek Lisesinden mezun olan sınıf arkadaşları, aynı sınıfı, aynı sıraları paylaştıkları arkadaşlarıyla Hacı Hüseyin Kebap’ta bir araya geldi. Otuz kişiden fazla sınıf arkadaşının yıllar sonra bir araya gelerek anılarını tazelediği buluşmada neşeli saatler yaşandı. Lise çağlarında 17,18’li yaşlarda olan lise arkadaşları, buluşmalarından 26 yıl sonra 40’lı yaşlarda bir araya geldiler. Lise yıllarında aynı sıraları paylaşan arkadaşlar, “İnsan fiziken değişse, olgunlaşsa da huyu, konuşmaları, siması değişmiyor. Yıllar nasıl hızlı geçtiyse bu yaşa nasıl geldik. Eski arkadaşlarımızı görünce anılarımız tazelendi zamanın nasıl geçtiğini anlayamadık” dediler.

‘HASRET GİDERDİLER’

Sınıf arkadaşları Hakan Mangırcıoğlu ve kardeşlerinin sahibi olduğu, Aziziye Camii yanındaki Hacı Hüseyin Kebap’ta gerçekleştirilen toplantıda, yemek sonrası çay eşliğinde saatlerce sohbetler ettiler. Okul arkadaşları eski anılarını tazeledi. Okuldaki öğretmenler, öğrenciler, o zamanın şartlarındaki okul hayatını konuştular. Şimdilerde hepsi farklı farklı alanlarda hizmet veren arkadaşlar bu buluşma sayesinde bir birlerini yakından tanıma imkanı buldu. Toplantının gerçekleşmesinde büyük emek sarf eden Dolapoğlu Anadolu Lisesi’nde öğretmenlik yapan Ercan Yeldan, “Bu buluşma ile eski arkadaşlarımızı tekrar görme fırsatı bulduk. Çok güzel bir etkinlik oldu” dedi.

‘AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDERİM’

Ercan Yeldan, “Bazı arkadaşımızla zaman zaman görüşüyorduk. Ama birçoğuyla okul sonrası hiç görüşmedik. Pandemi sürecinde bir iletişim gurubu oluşturmuştum. Buradan görüşüyorduk. Grubumuz her geçen gün katılan arkadaşlarla büyüdü. Çok sayıda arkadaşımızı bulduk. Şu anda da gelemeyen on, on beş arkadaşımızın haricinde 32 arkadaşımızla bir araya geldik. Okul arkadaşlarımız içerisinde iki arkadaşımız vefat etmiş. Allah’tan Rahmet diliyoruz. Yurt dışında olan arkadaşlarımız var. Birçoğu Konya’da ama farklı illerde ve ilçelerde yaşayan arkadaşlarımız da var. Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. İnşallah bundan sonra buluşmalarımıza devam edeceğiz.” diye söyledi.

‘BULUŞMAYA İLGİ YOĞUN OLDU’

1996 Yılında Meram Endüstri Meslek Lisesi Motor Bölümünden mezun olan Lise sınıf arkadaşları Mahmut Karaman, İdris Gelir, Murat Pomay, Hüseyin Şahin, Şahin Bayram, Fatih Bağ, Mehmet Emin Kocatürk, Hamdi Kalender, Şuayip Korkmaz, Tahsin Deveci, Arif Fındık, Tahsin Büyükemmeci, Ahmet Ülger, Metin Gürbilek, Mevlüt Boyalı, Mustafa Türközü, Ertan Bozkurt, Ercan Yeldan, Mustafa Gedek, İlyas Tuna, Atilla Pekin, Süleyman Şenol, Ali Rıza Şenol, Hakan Mangırcıoğlu, Recai Tok, Kadir Kadıoğlu, Emre Esemen, Zekeriya Uçlusoy, Naci Çağlar, Ahmet Güler, Cemal Akdağ yıllar sonra bir araya geldiler.

İBRAHİM HAKKI BÜYÜKHARBUT

Editör: TE Bilişim