Şehrin bekçisi leyleklerin Konya'daki iki meşhur yuvası bulunuyor. Bunlardan bir tanesi Menzil Caddesi'nde Fatih Polis Merkezi'nin yanında bulunan yuva, diğeri de Cemil Çiçek Caddesi'ndeki yuva

Yaz mevsimini Türkiye'de geçirmek için göç eden ve Konya'daki noktalarına yerleşen leylekler Konya'nın yeni bekçileri oldu adeta. Şehrin birçok bölgesindeki yuvalarına yerleşen leylekler yavruları ile birlikte şehre tepeden bakıyor. Konya'daki yuvaları sürekli korunan leylekler her yıl baharla birlikte yazı geçirecekleri yuvalarına yerleşiyor. Şehrin bekçisi leyleklerin Konya'daki iki meşhur yuvası bulunuyor. Bunlardan bir tanesi Menzil Caddesi'nde Fatih Polis Merkezi'nin yanında bulunan yuva, diğeri de Cemil Çiçek Caddesi'ndeki yuva. Elektrik direklerine konuşlanan leylekler 15 yıldan bu yana her yıl baharla birlikte geliyor. Yavrularını bu iki yuvada büyüten leylekler, son baharla birlikte yine sıcak beldelere göç ediyor. Leylekler ise yavruları ile birlikte Konya'nın süsü olurken, fotoğrafçıların da gözde figürleri haline geliyor. 

MAHALLELERİNN BİR PARÇASI OLDULAR

Öte yandan Cemil Çiçek Caddesi ve Menzil Caddesi'nde ikamet eden vatandaşlar da leylekleri sahiplenmiş durumda. Leylekleri izlemenin büyük keyif verdiğini dile getiren vatandaşlar, "Leylekler artık bizim komşumuz oldu. Her yıl baharla birlikte buraya gelirler. Biz de artık alıştık ve baharda onları bekler olduk. Yuvaları hiç bozulmaz. Biz de bozdurmayız. Direk üzerine ağızlarında getirdikleri çalılarla yaptıkları yuvalarını onlar yokken biz koruyoruz. Baharla birlikte geliyorlar ve mahallemizi süslüyorlar. Çocuklar ve biz çok seviyoruz komşularımızı. Onlar da tepeden bizi gözlemliyor. Yuvalarına sahip çıkıyorlar. Çok güzel bir manzara. Onları izlerken stres atıyoruz. Son baharda giderlerken de hüzünleniyoruz" ifadelerini kullandı.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

Editör: TE Bilişim