Cansuyu, Kurban Bayramı'nda dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerini yalnız bırakmadı. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2021 Kurban Organizasyonu kapsamında dünyanın kriz bölgeleri başta olmak üzere, savaş mağdurlarına, muhtaçlara, yetimlere, mazlumlara ve zor durumda yaşam mücadelesi verenlere hayırsever vatandaşların vekalet yoluyla emanet ettiği kurbanları kesip etlerini ulaştırdı.

Dünyanın dört bir yanında zulümler devam ederken hayırseverlerin emanetlerini kriz bölgeleri başta olmak üzere 3 kıta 17 ülke ve 40’a yakın bölgede zor durumdaki insanlara ulaştıran Cansuyu Derneği, 17. Kurban Organizasyonundan da başarı ile çıktı.

Kıtlığın dinmediği Yemen’den katliamların yaşandığı Arakan’a ve Afrika’nın en yoksul ülkelerine kadar birçok ülkede Kurban Organizasyonu gerçekleştiren Cansuyu, 1 milyonun üzerinde muhtaca ulaştı. Bağışçıların emanetleri ile alınan kurbanları vekalet yolu ile bayramın 3. günü ikindi vaktine kadar belirlenen noktalarda keserek muhtaçlara et olarak dağıtan Cansuyu, 17. kez düzenlediği Büyük Kurban Organizasyonu’ndan da alnının akıyla çıkmayı başardı.

Gerçekleştirilen Kurban Organizasyonu için açıklamalarda bulunan Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, “Bu sene 17. Kurban organizasyonumuzu düzenledik. Her yıl olduğu gibi bu yılda Cansuyu Derneği olarak dünyanın dört bir yanında yardıma muhtaç insanların yanında olmaya devam ettik. Çalışmalarımızda dünya üzerindeki kriz bölgelerine, acil insani yardıma ihtiyacı olan bölgelere, İslam coğrafyasındaki mazlumlara, yetimlere, muhtaçlara öncelik veriyoruz. Bu sene de 40’a yakın farklı bölgede 1 milyonun üzerinde muhtaca bağışçılarımızın emanetlerini ulaştırdık” dedi.

Cansuyu ekiplerinin zor şartlar altında başarı ile görevi tamamladıklarını belirten Köylü, “Cansuyu Derneği olarak geçen sene olduğu gibi planlamamızı pandemi koşullarını göz önüne alarak yaptık, bazı bölgelere ekiplerimizi gönderdik bazı bölgelerde ise oralarda bulunan elemanlarımız ve partner kuruluşlarımız vasıtasıyla kesim ve dağıtım yaptık. Ekiplerimiz zor şartlara rağmen emanetleri sahiplerine ulaştırdı. Elhamdülillah olağanüstü şartlara rağmen bu Kurban Bayramı’ndan da alnımızın akıyla çıkmayı başardık” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim