Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, mübarek Miraç Kandili’nin şehrimize, milletimize, ümmete ve tüm insanlık âlemine şifa, huzur, rahmet, bereket ve esenlik getirmesini diledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın mübarek Miraç Kandili mesajı şöyle: “Miraç, zaman ve mekân mefhumlarını yok ederek arzdan semaya, maddeden manaya, sözden öze yolculuğun ifadesidir. Bir ilahi yükseliş, bir mukaddes arınma, bir semavi mesajdır. İnsanlık tarihinin en büyük mucizesidir.

Peygamber Efendimizin Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da ilahi huzura yaptığı yolculuk sahip çıkmamız gereken kutsallarımızın ne olduğunu bize hatırlatıyor. Dönerken, Peygamber Efendimize hediye olarak verilen namaz ve Bakara Suresi’nin son iki ayeti, felahı arayan bizlere muştular sunuyor. Miraç bize, insanı insan yapan değerin kul olma potasında erimek olduğunu öğretiyor. Günümüzde insanoğlu büyük bir sınavdan geçiyor. Tüm dünya Koronavirüs salgınının pençesinde zor bir dönem yaşıyor. Rabbimizin gazabından O’nun rızasına sığınmayı dualarında eksik etmeyen biz Müslümanlara düşen; tüm tedbirlerimizi almak, devletimizin bu konudaki kararlarına uymak ve küllî iradeye teslim olmaktır. Camilerimizin boş kalması nedeniyle içimizin yandığı bu mübarek günlerde, bize sıkıntılı zamanlarımızda sabır ve namazı tavsiye eden Cenab-ı Allah’a sabır ve namaz ile iltica ediyoruz. O’na, yine O’nun bize Miraç’ta armağan ettiği ‘Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme!’ duası ile yakarışta bulunuyoruz. Sadece Müslümanları değil tüm insanları Miraç ve Miracın getirdiği değerler üzerinde yeniden düşünmeye davet ediyoruz. İdrak edeceğimiz Miraç Kandilinde hemşerilerimize, milletimize, ümmete ve tüm insanlık âlemine şifa, huzur, rahmet, bereket ve esenlik diliyorum. Gecemiz mübarek olsun.”

‘MÜBAREK GECELERDE BİRLİĞİN ÖNEMİNİ ANLIYORUZ’

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Miraç Kandili nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.   Miracın Allah’ın kullarına sunduğu lütuf ve hikmeti ifade ettiğini söyleyen Başkan Pekyatırmacı: “İçinden geçtiğimiz bu zor günlerde ihtiyacımız olan birlik ve beraberlik ruhu böyle mübarek gecelerde daha iyi anlaşılmaktadır” dedi.           

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı böylesi değerli günlerin  tüm Müslüman alemi olarak iyi anlaşılması gerektiğine vurgu yaparak : “Miraç Kandili alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz'in mübarek Recep ayının 27'nci gecesinde yaşadığı kutsal yolculuğun adıdır. Miraç bir yükseliştir. Bütün kötü duygulardan arınarak tertemiz bir kulluğa en yüce mertebeye ulaşmaktır. Miraç gibi böylesine önemli kutsal gün ve geceler, insanlara iman, ibadet ve ahlak bakımından kendine çeki düzen verme, yenileme, geleceğe ümitle bakma fırsatı vermektedir. Bu sebeple bu ulvi anlama sahip  kandil gecesinin dolu dolu yaşanması gerekir. Son günlerde ülke olarak daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz zor günlerden geçiyoruz ve böylesi anlamlı, mübarek geceler bu birlik ve beraberliğe tüm gönüllerin insanlık için duaya durmasıyla vesile olacaktır.” dedi. 

Bu anlamlı gecede dünya mazlumlarının da unutulmaması gerektiğini söyleyen Pekyatırmacı mesajını şu cümlelerle tamamladı. “Tüm milletimizin, hemşehrilerimizin ve  İslam Âleminin Miraç gecesini tebrik ediyorum. Bu mübarek gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum. Miraç Kandilimiz mübarek olsun.”

‘ALINAN TEDBİRLERE UYMAMAK KUL HAKKI İHLALİDİR’

Mesajında koronavirüs sebebiyle camilerde ibadetlere ara verilmesi tedbirine de değinen  Başkan Pekyatırmacı: “ Tüm dünyayı tehdit eden ve etkisine alan koronavirüs salgını sebebiyle Diyanet İşleri Başkanlığımızın almış olduğu camilerde ibadetlere ara verilmesi toplum sağlığımız açısından son derece önemli bir tedbirdir. Tüm hemşehrilerimizi bu konuda azami derecede hassasiyete davet ediyorum. Bu kurallara uymamak kul hakkı ihlalidir. İnşallah bu süreci olabildiğince hızlı ve sıkıntısız bir şekilde atlatacağız ve normal hayatımıza geri döneceğiz.” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim