İftar programının açılış konuşmasını gerçekleştiren AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu azaptan kurtuluş olan Ramazan ayının son günlerindeyiz. Önümüzde mübarek bayram müjdesi ile muhatabız. İnşallah nice bayramlara nice ramazanlara ulaşırız. Bu mübarek günler inşallah ümmetin kurtuluşuna vesile olur. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı bir cihat ayı aynı zamanda. Böyle güzel bir iklimde bir araya geldiğimiz dayanışma ve kardeşlik iftarımız gerçekten önemli” dedi.

Filistinli Müslümanların ümmetin onurunu koruduğunu belirten Kılıç, “Filistin davasını omuzlanan kardeşlerimizle iftarımızda bir araya geldik. Filistinli kardeşlerimiz ümmetin onurunu kurtaran bir tavır sergiliyorlar hamd olsun. Öyle ki mücahit kardeşlerimiz bu sene her zamankinden daha fazla Kudüs ve Filistin davasına sahip çıktılar. Bu nedenle tüm Filistinli kardeşlerimi tebrik ediyorum. Onlar ki çok kıymetli bir davayı omuzladılar. Biz inanıyoruz ki Filistinli kardeşlerimiz dünya Müslümanlarının da uyanışına vesile olacaklar. Allah hepsinden razı olsun. Öyle ki eğer Filistin kurtulursa dünya kurtulur, eğer Filistin düşerse İslam dünyası düşer. Filistin bizim için bir turnusol kağıdıdır. Son olarak da ifade ediyorum ki zafer inananlarındır ve zafer yakındır” şeklinde konuştu.

Filistin davasının Türkiye’ye bir emanet olduğunu aktaran Filistin Alimler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Şeyh el-Bed, şunları kaydetti: “Öncelikle AGD’ye Filistinli kardeşlerimiz adına teşekkür ederim. Bizi birleştiren Filistin davasına selam olsun. Nitekim Filistin ve Mescidi Aksa Hz Peygamber’in bizlere bir armağanı, bir mirasıdır. Müslüman olan herkes bu bilinci yüreğinde taşımalıdır. Biz biliyoruz ki Türkiye’deki Müslüman kardeşlerimiz bu konuya daha da önem vermekte. Yine tarihe baktığımızda Osmanlı hilafetinin bizlerde olan kadim etkisini görmekteyiz. İşte bunun için sizlere bu konuda da büyük sorumluluklar düşüyor. Tarihinizin size verdiği mana bu şuuru sizlere vermekte. Siz ki kadim Osmanlının evlatlarısınız. Mescidi Aksanın kapılarını İslam’a siz açacaksınız. Son olarak da söylüyorum ki Kudüs davası sizin yüreklerinizde bir emanettir. Mesele sadece Müslüman kardeşlerinizin karnını doyurmak değildir. O bölgelerin özgürlüğü için canla başla çalışmaktır” diye konuştu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Maşalı: Mahallemizde imar sorunu çözdük Maşalı: Mahallemizde imar sorunu çözdük

Editör: TE Bilişim