KOSKİ, 2022 yılında bin 34 depoda hijyen çalışması yaptı. Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, site ve apartmanlarda bulunan depolarda hijyen çalışmasını sürdürüyor. KOSKİ tarafından temiz ve sağlıklı bir şekilde sunulan içme suyu, su deposu bulunduran iş yeri, site ve apartmanlarda kimi zaman sağlıksız bir şekilde depolanıyor. Yılda en az bir defa temizliği yapılmayan su depoları kolera, tifo, sarılık ve hepatit gibi çeşitli bulaşıcı hastalıklara kapı aralayabiliyor. Söz konusu dezenfeksiyon işleminin halk sağlığı bakımından önemi nedeniyle Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Su Depoları Temizleme ve Dezenfeksiyon Ekibi, su depolarının fiziksel ve kimyasal temizliğini yapıyor.

2022 YILINDA YOĞUNLUKLU OLARAK YAZ AYLARINDA TALEP OLUŞTU

2022 yılı içerisinde ALO 185 Çağrı Merkezi üzerinden gelen mesken, işyeri ve resmi kurumlara ait su depolarının temizlik ve dezenfeksiyon taleplerini değerlendiren KOSKİ Su Deposu Temizlik ve Dezenfeksiyon ekibi, yoğunluklu olarak yaz aylarında depo temizliği gerçekleştirdi. Ocak-Mayıs ayları arasında 163 depo temizleyen KOSKİ, Haziran-Eylül ayları arasında 608 depo temizliği yaptı. Yılın geriye kalan kısmında ise 263 depo temizleyen KOSKİ, depoları sağlıklı bir şekilde kullanıma sundu.

TEMİZLİĞİ YAPILMAYAN DEPOLAR HASTALIK YUVASI

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Dezenfekte ekibimiz tarafından, su depolarının iç yüzeyinin temizliği yapılmaktadır. Binada bulunan su deposuna kadar gelen sağlıklı su, depo bakımı ve dezenfeksiyonu yapılmamış su deposunda kimyasal ve bakteriyolojik olarak kirlenmektedir. Bu sudan kullanım neticesinde başta tifo, kolera, sarılık, hepatit gibi salgın hastalıklar olmak üzere birçok hastalıklara sebebiyet verilebilir."

PROFESYONEL BİR EKİP TARAFINDAN TEMİZLENİYOR

Mücellidhane’de Ramazan Geleneği Mücellidhane’de Ramazan Geleneği

Su depolarının çamaşır suyu, deterjan, kireç gibi hijyen sağlamayan maddeler kullanılarak sıradan kişilere temizletilmemesi gerektiği vurgusu yapılan açıklamada, "KOSKİ, ihmaller sonucu mikrop yuvası haline gelen binalardaki su depolarını dezenfekte etmektedir. Bunun için KOSKİ Genel Müdürlüğü'ne müracaat edilmesi yeterli olacaktır. Depo yüzeyleri, basınçlı makine ve kir sökücü aparatlar kullanılarak profesyonel ekiplerimiz tarafından yıkandıktan sonra kirli su dışarı atılmaktadır. Yıkama işlemi bittikten sonra depo yüzeylerindeki çatlak, su sızıntısı ve korozyonlar tespit edilmektedir. KOSKİ Genel Müdürlüğü’müzün bu hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşlarımız ALO 185 Çağrı Merkezi’mize ulaşarak bildirimde bulunabilirler. Hedefimiz kar amacı gütmeden, ailenize temiz ve sağlıklı hizmet sunmaktır" cümlelerine yer verildi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim