Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kosova İslam Birliği Baş İmamı Vedat Sahiti ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. Kosova ve Türkiye arasında kadim bir dostluk ilişkisi olduğunu belirten Başkan Altay, bu bağların daha da güçlenmesi için KOMEK başta olmak üzere sosyal ve kültürel anlamda önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Kosova İslam Birliği Baş İmamı Vedat Sahiti ve beraberindeki heyet, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ı ziyaret etti.

Kosova heyetini Büyükşehir Taş Bina’da ağırlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kosova ve Türkiye arasında kadim bir dostluk ilişkisi olduğunu, bu bağların daha da güçlenmesi için KOMEK başta olmak üzere çeşitli kuruluşlarla iş birliği içinde sosyal ve kültürel anlamda önemli çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti. Başkan Altay, “Gönül coğrafyamızdan gelen her bir dostumuz, aramızdaki bağların güçlenmesi noktasında heyecanımızı artırıyor. Ziyaretiniz için teşekkür ederim.” diye konuştu. Kosova İslam Birliği Baş İmamı Vedat Sahiti de misafirperverliğinden dolayı Başkan Altay’a teşekkür etti. Konya’nın tarihi ve turistik yerlerinin yanı sıra akademik araştırma amacıyla üniversiteleri de ziyaret ettiklerini belirten Sahiti, Konya’nın birçok alanda örnek olduğuna şahitlik ettiklerini ifade etti.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim