AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Meram Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde hizmete açtığı MEGA Eğitim Merkezi ve Şükran Kentsel Dönüşüm alanı yatırımlarını inceledi. Usta, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve teknik ekipten bilgi aldı. Genel Başkan Yardımcısı Usta’nın ikinci durağı ise yine yakın zamanda Meram Belediyesi Mehmet Ali Özbuğday Gençlik Merkezi’nde hizmete açılan E-Spor Merkezi, YouTube Akademi ve Yeni Nesil Öğrenme Merkezi oldu. Burada da tüm atölyeleri tek tek ziyaret eden Usta’ya, Başkan Kavuş’un yanısıra AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Said Kıyak ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca da eşlik etti. Atölyelerde ders gören öğrencilerle ve eğitim veren öğretmenlerle sohbet eden Usta, E-Spor Merkezi’nde gençlerle dijital oyun oynadı.

“MEGA EĞİTİMLERİNE KATILAN GENÇLERİN HEYECANI BİZLERİ ÇOK MUTLU ETTİ”

Meram Belediyesi’nin MEGA projesi kapsamında gençlerle bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Genel Başkan Yardımcısı Usta, merkezin gençlerin kendilerini geliştirebilmeleri adına çok güzel bir mekan haline geldiğine vurgu yaptı. Gençlere ve çocuklara müzikten bilime, E-Spor’dan kodlamalara kadar pek çok imkan sunan komple bir tesis haline geldiğini ifade eden Usta, “Böylesi güzel bir eğitim yuvasını Meram’a kazandıran Başkan Mustafa Kavuş’a, ekibine ve ders veren eğitmenlerine teşekkür ediyorum. Yaptığımız gezide özellikle gençlerin heyecanını ve mutluluğunu görünce bizler daha çok mutlu olduk. Hocalar, gençlerimizin ve çocuklarımızın içinde taşıdıkları farklı yönlerini keşfetmeye çalışıyorlar. Bu imkandan yararlanmaları adına tüm gençlerimizi buraya davet ediyorum. Daha nice akademiler kurarak gençlerimizin kendilerini yetiştirmelerinin önünü açacak ve bunun için gereken tüm desteği vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“ŞÜKRAN’DA BÖYLESİ BİR DÖNÜŞÜM CESARET İSTERDİ”

Meram Belediyesi’nin, Sahibata Mahallesi Şükran Dönüşüm Projesi’nin Konya’nın merkezi ve kalbi mesabesinde olduğunun altını çizen Genel Başkan Yardımcısı Usta, şunları söyledi: “Bu alanın bir değişim ve dönüşüm içine girmesi esasında Türkiye Yüzyılı vizyonunun en önemli adımlarından biridir. Şehre ve mekana değer katacak yapıların yükselmesi şehirleşme ve kentleşme açısından çok önemlidir. Ama tarihi dokuyu, Konya’nın güzelliklerini ve çıkan anıt eserlerini korumak ve etrafında yaşam alanları oluşturmak, o bölgeyi eskimiş halinin yerine Konya’ya ve tarihine yakışır bir alan olarak değerlendirmek bizi çok heyecanlandırdı. Allah en kısa zamanda tamamlamayı ve açılışını da hep birlikte yapmayı nasip etsin. Bu çalışma için de Başkan Kavuş ve ekibine şükranlarımı sunuyorum. Çünkü zor ve sıkıntılı bir alanda tarihi dokuyu koruyarak medeniyetimize uygun bir çalışma yapmak yürek ve cesaret ister. Başkan Kavuş ve ekibi bu cesareti gösterdiler.”  

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim