Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Konyalıların yakın zamanda ülkesinin gelenekleriyle tanışmasını dileyerek, "Bu güzel şehirde hem Konyalılar hem de Ukraynalılar geleneklerini yaşatarak çok mutlu olur." dedi.

Konya Ukraynalılar Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin açılışını gerçekleştirmek üzere Konya’ya gelen Bodnar, ilk olarak Selçuklu Belediyesi Sosyal Tesisleri bahçesinde günün anısına ağaç dikim törenine katıldı.

Ardından derneğin açılışında konuşan Bodnar, kendisini evinde gibi hissettiğini söyledi. Bodnar, Konya'da yaşayan Ukrayna vatandaşlarının da bu şekilde hissettiğini düşündüğünü ifade ederek, "Dün Konya Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve diğer dostlarımızla yaptığımız görüşmelerde, aslında iki halkın bir arada yaşayarak ne kadar yakın olduğunu konuştuk. İki ülke arasındaki ilişkiler, Cumhurbaşkanlarımızın birleşmiş olduğu yol sayesinde belli oluyor." diye konuştu. Programa, Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, davetliler ve Konya'da yaşayan Ukraynalı aileler katıldı.

AA

Editör: TE Bilişim