Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya Mimarlar Odası Başkanı Dr. Armağan Güleç Korumaz ile birlikte Konya Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Korumaz ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerini konuk etti. Genç mimar adayları ile belediye çalışmaları hakkında sohbet eden Başkan Kavuş, mimarinin şehirler için önemine dikkat çekti.

“BİR MESLEĞİN İYİSİ OLMAK, İNSANIN İYİSİ OLMAKTAN GEÇİYOR”

Başkan Kavuş gençlerle gerçekleştirdiği sohbette, iyi bir mimar olmadan önce iyi bir insan olmaları gerektiğini ifade ederek, “Bir mesleğin iyisi olmak istiyorsak, önce insanın iyisi olmayı tercih etmemiz gerekiyor. Ben şu an karşımda genç, dinamik ve çok iyi insanlar görüyorum. İnanıyorum ki aldığınız eğitimin ardından mesleğinizde de çok iyi olacaksınız. Sizlerin yetişmesine emek veren ailelerinizi ve hocalarınızı tebrik ediyorum” cümlelerini kullandı.

Konya’daki Ispartalılar iftar yemeğinde bir araya geldi Konya’daki Ispartalılar iftar yemeğinde bir araya geldi

“İNSANLAR, ZAMANLA YAŞADIKLARI ŞEHİRLERİN RUHUYLA ÖZDEŞ HALE GELİR” Mimarinin şehirler için önemine dikkat çeken Başkan Kavuş, “İçerisinde yaşadığımız Konyamız gibi sürekli olarak gelişmekte olan şehirlerde mimari gerçekten çok kıymetli. Sağlam, güvenli ve estetik binaların yapımında mimarlarımızın bilgi ve tecrübesi önemli bir rol oynuyor. İbni Haldun’a göre şehirlerin bir ruhu vardır ve insanlar zamanla yaşadıkları şehirlerin ruhuyla özdeş hale gelir. Bizim şehirlerimiz toplumumuzda var olan çeşitliliği bir arada yaşatabilme geleneğini yansıtan özelliklere sahiptir. Bizler de yatırımlarımızda mimariye gereken önemi veriyor ve kadim şehrimizin ruhunu yansıtacak şekilde çalışmalarımıza yön veriyoruz. Bu kapsamda gelecekte farklı ve estetik mimari özelliklerde eserlere imza atacağınızdan şüphem yok. Siz değerli öğrencilerimize eğitim hayatlarınızda başarılar diliyorum” şeklinde görüş belirtti. Genç mimar adayları, Başkan Kavuş ile gerçekleştirdikleri sohbetin ardından belediye hizmet binasını gezerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldılar.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim