Konya Türk Ocağı 17. Dönem Olağan Genel Kurulu yapıldı. Doç. Dr. Serdar Derman’ın gündem maddelerini okumasından sonra divan teşkil edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından gündemin diğer maddelerine geçildi.

Konya Türk Ocağı Başkanı Dr. Vedat Erden bir açılış konuşması yaptı. Toplumsal bir travma ve şizofreni yaşadığımızı ifade eden Erden, son üç yılda 1000’e yakın kadının ya kocaları tarafından ya da aile yakınları tarafından katledildiğini, bir kısmının da faili meçhul olduğunu söyledi.

Şiddetin ve baskının sadece kadınlara yönelik olmadığını, yurt adı verilen gerçekte ise yurt kriterlerini taşımayan özel binalarda kalan öğrencilerin de baskılara dayanamayarak y a video çekip ya da mektup bırakarak hayatlarına son verdiklerini dile getiren Erden, “İşin en akıl almaz tarafı bu çocukların aileleri olaylara sebep olanlara bizim onlara inancımız tamdır, deyip çocuklarının hakkını aramamaları, yöneticileri aklamaya çalışmalarıdır. Konya-Balcılar’da ve Adana’da diri diri yanan çocukların da aileleri şikâyetçi olmadılar.” dedi.

Atanamayan öğretmenlere de değinen Erden, şunları söyledi: “Geçmediğimiz yollardan, yatmadığımız hastanelerden dünyanın parasını ödüyoruz ama dört yıl üniversite okuyan, KPSS’de yüksek puanlar alan pırıl pırıl gençlerimiz, öğretmenlerimiz atanamıyorlar. MEB açıkladı. 107 bin öğretmen açığı varmış. Sınavda en yüksek puanı aldığı halde mülakatta eleniyorlar. Sonra bu gençler ya inşaatta çalışıyorlar ya da uzman çavuşluğa müracaat ediyorlar. Nasıl olsa öyle de öleceğiz böyle de diyorlar. Kimisi de baba parası almak zorlarına gittiği için bunalıma girip intiharı seçiyorlar.”

Dr. Erden, son üç yılda 5000’e yakın hekimin yurt dışına gittiğini söyleyerek beyin göçüne dikkat çekti. Erden, “Bu çocuklar cahil insanların tecavüzlerinden, baskılarından bıktıkları için kaçıyorlar. Doktorların can güvenliği yok. Türkiye’de kalıp da sopa mı yiyelim diyorlar.  Gidemeyen hekimler de istifa ediyorlar. Dört hekim kasiyer olarak çalışmak için İsveç’e gitti.

“Toplumsal bir cinnet geçiriyoruz” diyen Erden,  gençlerin açlığa mahkûm edilmemesi gerektiğini,  gelir dağılımın ve istihdam hizmetlerinin eşit şartlar altında yapılmasını tavsiye ederek yapılacak olan genel kurulun hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından yönetim kurulu faaliyet raporu ve denetim kurulunun raporları okundu ve ibra edildi. 

Tek liste ile gidilen seçimde Yönetim Kurulu Asil Üyeleri Dr. Vedat Erden, Doç. Dr. Yağmur Küçükbezirci, Prof. Dr. Doğan Yörük, Prof. Dr. Cemil Sungur, Prof. Dr. Mustafa Garip, Doç. Dr. Serdar Derman, Makine Müh. Tufan Köroğlu’ndan oluştu. Denetim ve genel Kurul asil ve yedek üyeleri seçildi. Hars Heyeti asil ve yedek üyeleri onaylandı. Dilek ve temennilerden sonra toplantı sona erdi. Bir önceki yönetim kurulu üyelerine hizmetlerinden dolayı Başkan Vedat Erden tarafından plaket takdim edildi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim