Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen “Konya Günleri” başladı. Programa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya Valisi Vahdettin Özkan,, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekilleri Orhan Erdem, Selman Özboyacı, Ahmet Sorgun, Tahir Akyürek, Gülay Samancı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve ilçe belediye başkanlarının katılımları ile açıldı.

KONYA FİRMALARI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Zengin bir mutfak kültürüne sahip olan Konya’nın mutfağı İstanbul’da Konyalı firmaların açtığı standartlar ile tanıtıldı. Konya Günlerine gelen vatandaşlar Konya’nın lezzetlerini tatmanın yanı sıra açılan standartlarda alışveriş yaptı. Etkinlikte Tatlıcı Servet, Tandırcı Emine Abla, Akşeker Et, Torku gibi Konya’nın önemli firmaları stant açtı.

ŞİVLİLİK GELENEĞİ TANIITILDI

Konya’ya özgü şivlilik geleneği de Konya Günleri’nde tanıtıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanılan şivlilik kutuları misafirlere ikram edildi.

KONYA MODELİ BELEDİYECİLİĞİ TANITILDI

Konya Büyükşehir Belediyesi önlüğünde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda başlayan Konya Günleri Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi, Karatay Belediyesi ve Meram Belediyesi standartları ile İlçe Belediyelerin stantları ilgi ile karşılandı. Konya Günlerine katılan katılımcılar Konya belediyelerin çalışmalarını hayran kaldıklarını belirttiler.

DOLU DOLU ETKİNLİKLER GERÇEKLEŞECEK

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İstanbul’da gerçekleştirilen Konya Günleri kapsamında çok sayıda etkinlik gerçekleşiyor. Bu kapsamda etkinliğe katılan 7’den 70’e yönelik  çok sayıda etkinlik gerçekleşecek.

KONYA STORE DA STANT AÇTI

Konyaspor Lisanslı Ürün Satış Mağazası Konya Store’de Konya Günlerinde stant açarak Konyaspor’un lisanlı ürünlerini festival alanına gelen vatandaşlarla buluşturuyor.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Büyükşehir’den üreticiye  Antep Fıstığı desteği Büyükşehir’den üreticiye Antep Fıstığı desteği