Özdemir, ‘ Olaydan hemen sonra Konya Şehir Hastanemizde doktor kardeşimizin vahşice katledilmesini nefretle kınadık ve cinayetin bir an evvel aydınlatılması için kamu vicdanı adına Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak olayın takipçisi olacağımızı belirttik.

Mücellidhane’de Ramazan Geleneği Mücellidhane’de Ramazan Geleneği

Yönetimimiz şehrin amirleriyle Konya'nın sorunları sıkıntıları ve hizmetlerin daha verimli olması amacıyla rutin toplantılar yapmaktadır. Şehir hastanesindeki menfur cinayetten 1 hafta önce Valimiz Vahdettin Bey ve yönetim kurulumuz arasında bir toplantı organize ettik. Olaydan hemen sonra sıcağı sıcağına alınan yayın yasağı/ gazetelerin cinayeti baskılarına taşıyıp taşımayacağı vb. bir çok konuda Konya Valimiz Sayın Vahdettin Özkan Bey ile istişare amacıyla kendisini davet ederek bir toplantı yaptık. Konya Valimiz Sayın Özkan, Şehir Hastanesi'nde menfur saldırıya uğrayan merhum Dr. Ekrem Karakaya beyin cenazesini ailesine teslim ettikten sonra geç vakitte toplantımıza iştirak etti. Tüm yoğunluğuna yorgunluğuna rağmen nezaket göstererek Konya'da günlük yayın yapan gazete ve TV'lerin yöneticileriyle bir araya geldi.

Gizli saklı olmayan valiliğin sitesinden yayınlanan bu görüşmeyle ilgili haddi aşan paylaşımları ve haberleri üzüntüyle karşıladık.

Olayın ilk dakikalarından itibaren konuyu takip eden tüm ilgileri anında harekete geçiren haksız ithamlara muhatap olmasına rağmen özveriyle görevini yapan Konya Valimiz Vahdettin Özkan Bey'e ve cemiyet üyelerimize atılan bu iftirayı şiddetle kınıyoruz.

Şehri ilgilendiren bir olayla ilgili şehrin valisinin ve gazetecilerinin istişare etmesi değil etmemesi yanlış olandır. Bu paylaşımları yapan kişi ve kurumların hazımsızlık içinde olmalarının yanı sıra bir yerlere ve bir şeylere yaranma çabalarını takip ediyoruz.

Konya Basını hiç kimsenin operasyon aracı değildir, her daim devletinin, milletinin, hekiminin yanındadır ve bu bilinçle hareket etmeye devam edecektir.’ dedi.

Editör: TE Bilişim