Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin bu yıl İstanbul’da gerçekleştirmeyi planladığı ‘6. Konya Tanıtım Günleri’ programı 23-26 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek program öncesi lansman toplantısı gerçekleştirildi. Programa: KONSİAD Genel Başkanı Kemal Çelik, KONSİAD İstanbul Anadolu Yakası Başkanı Tahir Gönenç, Ankara Çalışma Grubu Başkanı Oktay Mermer, İzmir Şube Başkanı Metin Arıcı, Antalya Şube Başkanı İsmail İnceli, Konya Şube Başkan Vekili İlhan Işık ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

KONSİAD Konya Şube Başkan Vekili İlhan Işık, geçen sene pandemi nedeniyle ‘Konya Tanıtım Günleri’ programını gerçekleştiremedikleri ve bu yıl geniş bir katılımla bunu telafi etmek istediklerini açıkladı. Konya’nın kültür ve geleneklerini İstanbul’a tanıtmak istediklerini aktaran Işık, “Bilindiği üzere Konya Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin en büyük gastronomi festivalini Konya’da gerçekleştirdi. Bunun yanında farklı tarihi ve kültürel değerlerimizi tüm platformda tanıtıyor. Bizlerde KONSİAD ailesi olarak, İstanbul’da yaşayan Konyalı hemşerilerimize bir anlamda buluşma olarak görüyoruz. İstanbul’da ki Konyalıların yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından gelen tüm vatandaşlarımıza Konya’nın kültürünü mutfağını tarihi tanıtma fırsatımız olacak. En büyük amaçlarımızdan birisi Konya’nın tanınırlığı artırmak olacaktır. Sanayi şehri Konya’mızın gelenek ve göreneklerini burada yakından tanıtma fırsatı bulacak olan herkesi tanıtım günlerine bekliyoruz” diye konuştu.

‘HEYECANLIYIZ’

KONSİAD Genel Başkanı Kemal Çelik ise bu yıl Konya tanıtım günlerini büyük bir heyecan ve coşkuyla yapmayı planladıklarını bildirdi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın programa destek verdiğini ve bundan ötürü teşekkür dileklerini ilettiğini söyleyen Çelik, “Bu buluşmayı iki kadim şehir, Konya ve İstanbul’un buluşması olarak görebiliriz. Geçtiğimiz yılda korona virüsü salgını nedeniyle program yapamamıştık. Geçen seneyi telafi ederek büyük bir coşkuyla programımızı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Daha önceki yaptığımız programlar festival havasında geçmişti. Geçtiğimiz aylarda yaptığımız Konya ziyaretlerinde, merkez ve taşra belediye başkanlarımıza, sivil toplum kuruluş kuruluşlarımıza, sanayici iş insanlarımıza davetimizi sunmuştuk” dedi.

‘HERKESİ BEKLİYORUZ’

Bu özel buluşmayı iple geçtiklerini kaydeden Çelik, “Yemek kültürü başta olmak üzere; tüm alanlarda tanıtımlar yaparak, Konya’nın kadim bir başkent ve hoşgörü şehri olduğunu İstanbul’da yaşayan tüm vatandaşlara sunmuş olacağız. 23-26 Aralık 2021 tarihinde, İstanbul Yeni Kapı etkinlik alanında 6.sını gerçekleştireceğimiz etkinliğimize tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz. Bizler gönlü her daim Konya’da olan ülkemizin ve dünyanın her köşesine hizmet üreten ticari iş insanlarıyız. Başka şehirlerde yaşasak da kalbimiz her zaman Konya için atıyor. Bundan 12 yıl önce İstanbul’da ki iş insanlarımızın tecrübe ve bilgi birikimlerini kurumsal bir yapıda buluşturmak amacı ile yola çıktı” diye konuştu.

‘EKONOMİYİ TEŞVİK ETMEK İSTİYORUZ’

Temel amaçlardan birinin ekonomik ilişkilerin teşvik edilmesi olduğuna dikkat çeken Çelik, “Ülke için fayda sağlayacak her türlü ekonomik, sosyal ve siyasal projenin hazırlanması ve hayata geçirilmesi noktasında öncü olduk. Geliştirdiğimiz faaliyetlerle Konya’nın sosyal, siyasal, kültürel gelişimine katkı sağlamaktayız. Konyalılara ait diğer tüm sivil toplum kuruluşlarımız ile birlik sağlayarak, geleneksel ve kültürel bağları geliştirmeye ve gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz” şeklinde görüş belirtti.

SAMET AKTAŞ

Editör: TE Bilişim