Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine (KONESOB) bağlı oda başkanları ve birlik üyeleri, Konya Protokolünün de katıldığı iftar yemeğinde bir araya geldi. Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlenen iftar programına Vali Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekilleri Tahir Akyürek, Hacı Ahmet Özdemir, Ziya Altunyaldiz ve Gülay Samancı, Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Uzbaş, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik,  Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu, Konya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Gündüz,  Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB)  Başkanı Muharrem Karabacak, yönetim kurulu üyeleri, KONESOB'a bağlı oda Başkanları, esnaflar katıldı.


 

Gürkaya Turizm iftarda  sevenlerini buluşturdu Gürkaya Turizm iftarda sevenlerini buluşturdu

‘KONYA ÜRETEN BİR ŞEHİRDİR’
Düzenlenen iftar programının açılış konuşmasını yapan  KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, “ 900 yıl önce bu topraklarda temeli atılmış olan AHİLİK Teşkilatımız savaş zamanında cenk ederek en ön safta yerini almış, barış zamanında Esnaf ve Sanatkarlığını sergileyerek Milletinin ihtiyaçlarını her daim Ahilik edebiyle gidermiştir. Günümüzde de Esnaf ve Sanatkarlarımız en zor dönemlerde Vatanının ve Milletinin birliği ve beraberliği için temel unsur olmuştur. Özellikle Pandemi döneminde Milletinin sağlığı için kapanan ve kısıtlanan AHİLERİMİZ yine en ön safta bu sefer Ekonomik olarak cenk etmişlerdir. Pandemi dönemin her aşamasında yanımızda yer alan, iş ve işleyişlerimizi kolaylaştıran  Valimiz Vahdettin Özkan Beyfendiye, çok değerli Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İlçe Belediye Başkanlarımıza, İl Müdürlerimize teşekkürlerimi Arz ediyorum. Konya üreten bir şehirdir, Esnafımızla, Sanatkarımızla, Çiftçimizle, Sanayicimizle, Konya Birliğini beraberliğini ispatlamış bir şehirdir. Derdi olmayanın sevdası olmaz, Derdi Esnaf ve Sanatkarımız, Sevdası memleket olan her bir Oda Başkanımıza, Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerimize, Genel Sekreterlerimize, çalışan kardeşlerimize göstermiş oldukları özverili çalışmalar ve katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


‘ESNAFIMIZLA DAYANIŞMA İÇİNDE OLMAYA, HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ’
Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da esnafımızla dayanışma içinde olmaya, her türlü desteği sağlamaya devam edeceklerini ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, “ Üretimin ve ticaretin başkenti Konya’mız, oldukça yüksek potansiyele sahip güçlü bir Anadolu şehridir. Bizler de Konya Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizdeki tüm paydaşlarla; çiftçilerimizle, sanayicilerimizle, ihracatçılarımızla ve esnaf odalarımızla, şehrimizin sahip olduğu bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Özellikle şehir esnafımızın kalkındırılmasını ve ticari faaliyetlerini en iyi şekilde sürdürebilmesini, Konya Modeli Belediyecilik anlayışımızın öncelikleri arasına yerleştirdik ve hiçbir zorlu zamanda esnafımızı yalnız bırakmadık. Salgın döneminde zor durumda kalan esnafımıza destek olduk. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da esnafımızla dayanışma içinde olmaya, her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.
‘TÜRKİYE PANDEMİ SÜRECİNDE EKONOMİSİNİ BÜYÜTEN BİR ÜLKE OLDU’
Türkiye’nin pandemi sürecinde ekonomisini büyüten bir ülke olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Av. Ayşe Türkmenoğlu , “ “Son zamanlarda pandemiyle birlikte dünyada çok farklı gelişmeler oldu. Ama Türkiye pandemi sürecinde ekonomisini büyüten bir ülke oldu. Pandeminin Türkiye’de de çok negatif etkileri oldu. Devlet her türlü tedbiriyle esnafının, çiftçisinin, memurunun ve vatandaşının yanında, bu günleri de atlatacağız ve inşallah çok daha güzel günleri hep birlikte yaşayacağız ”ifadelerini kullandı. 
 ‘FIRSATÇILIK YAPANLARA MÜSAADE ETMEDİK’
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, sadece sanayide ve tarımda değil enerjide de büyük atılımlar yapılarak 2023 ve 2053 hedeflerimizi tutturmayı amaçladıklarını ifade ederek, “ Dünyanın en önemli meselelerinden biri olan ekonomiyle birlikte esnaflarımızın da birtakım sıkıntılar yaşadıklarının farkındayız. Ama biz hiçbir zaman fırsatçılık yapmadık, fırsatçılık yapanlara da müsaade etmedik. Helal ve haram noktasında teraziyi hassas tutarak aslında en büyük gücü veren esnaflarımızdır. Bu noktada Dünyanın geleceği noktasında en büyük problemlerin enerji sıkıntısı olduğunu hepimiz farkındayız ve bize düşen görev enerji noktasında kendi kendine yetebilen bir ülke olmaktır. Sadece sanayide ve tarımda değil enerjide de büyük atılımlar yapılarak 2023 ve 2053 hedeflerimizi tutturmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu. 
TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı, AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ise, “ Arkamızda ülkesini seven, fedakar, cefakar, gerektiği zaman toplumu ve geleceği için her türlü fedakarlığı göze alan esnaf kardeşlerimiz olduğu sürece ülkemizin geleceği daha aydınlık, daha müreffeh ve daha zengin olacak” ifadelerine yer verdi.  
TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Tahir Akyürek, Konya’nın gelişim kaydetmesinde esnafın büyük payının olduğunu ifade ederek, “ Konya’mız son yıllarda çok büyük bir gelişim gösterdi. Dünya şehirleriyle yarışır bir hale geldi. Konya’mız bugün parmakla gösterilen bir şehir konumundadır. Bu gelişimde esnaf ve sanatkâr arkadaşlarımızın çok büyük bir payı vardır” 
Medeniyetimizin gelecek nesillere aktarılmasında esnafımızın büyük katkısının olduğunu vurgulayan Vali Özkan; ‘‘Şehrimizin maddi olarak kalkınması önemli ama manevi olarak da bu medeniyetin teminatıdır esnafımız. Küresel olarak dünya ile rekabet içinde olan bir Konya ekonomisinden bahsediyorsak bu başarıyı yazan sanayiciler de esnaf mektebinin yetiştirdikleridir ’’ şeklinde konuştu.
MUHAMMED ESAD ÇAĞLA
 

Editör: TE Bilişim