Türk Eğitim Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Ali Köç, Ülke gündemindeki yerini alan konulardan, öğretmenin itibarını ve saygınlığını koruyacak tedbirler, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun hazırlıkları ve 3600 ek gösterge konusunda niçin 2022 yılının sonu bekleniyor konularını değerlendirdi.

Kamu-Sen Konfederasyonu çatısı altında sendikal faaliyetini sürdüren Türk Eğitim Sen Konya 1 Nolu Şubenin Başkanı Ali Köç, ülke gündeminde öğretmenleri ilgilendiren dört konu hakkında yaptığı açıklamada, “Son günlerde döviz ve altındaki akaryakıt fiyatlarındaki artış sabit ve dar gelirleri olumsuz etkilemektedir. Nitekim TES anketimize katılanların %39,2’si salgın döneminde alım güçlerinin %31-50 oranında düştüğünü, %37,1’ise %51’den daha fazla düştüğünü belirtmiştir. Yine öğretmenlerin %82,6’sı borcu olduğunu ifade etmiştir. İşte tam bu noktada Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci’nin memur ve emekliye 1000 TL ek zam istemesini anketimizde verilerle desteklemiştir. Anketimiz vesilesi ile Hükümete bir kez daha çağrıda bulunuyoruz: Hızlı bir şekilde kamu çalışanlarının ve emeklilerinin içinde bulunduğu ekonomik daralmışlığı aşmak için ek zam talebimize karşılık verilsin” dedi.

Öğretmene şiddetin aslında bu toplumun ayıbı olduğunu, bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı’nın ivedilikle tedbir alması gerektiğini söyleyen Köç, “Gün geçmiyor ki bir eğitim çalışanı ya da öğretmenimize şiddet hadisesi haber konusu olmasın. Artık bu durum dahi sıradanlaştı. Bu toplum ‘Bana bir harf öğretinin 40 yıl kölesi olurum’ anlayışının mirasçısı bir toplumdur. Ama nereden nerelere geldik. Genel Merkezimizin düzenlediği ankette meslek hayatınız boyunca katılımcıların %27,7’si meslek hayatlarında en az bir defa şiddete maruz kaldığını ifade etmiştir. Üstüne üstük bu durumun veli ya da öğrenciler tarafından yapıldığını belirtmişlerdir. İşte bu noktada şiddet olaylarının engellenmesi için de disiplin yönetmeliğinin, mevzuatın yeniden masaya yatırılması gerekir. Öğretmene şiddet sadece adli bir vaka değildir. Öğretmene şiddet aslında bu toplumun ayıbıdır. Bu konuda da Milli Eğitim Bakanlığı ivedikle tedbir alması gerekiyor” diye konuştu.

3600 ek göstergede de 2022 yılının sonunun beklenmemesi gerektiğini söyleyen Köç, 3600 ek göstergenin 2022 yılı beklemeden hayata geçirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim