Türk Kızılay Konya Şubesi’nin Olağan Genel Kurulu Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled çok amaçlı salonunda yapıldı. Şölen şeklinde gerçekleşen kongre de mevcut başkan Hüseyin Üzülmez, katılımcı tüm delegelerin oyunu alarak yeniden Türk Kızılay Konya Şubesi Başkanlığına seçilirken, güven tazeledi. Genel Kurula Türk Kızılay Genel Merkezi Yönetim Kurulu üyesi Yasir Yılmaz da katıldı.

Türk Kızılay Konya Şubesi Genel Kurulu saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Genel Kurulda ilk sözü olan Kızılay Konya Şube Başkanı Hüseyin Üzülmez yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi; “154 yıldır insanlar arasındaki yardımlaşma ve sosyal dayanışmanın en etkin kurumu olan Türk Kızılay Derneği hiçbir zaman karşılık beklemeden bugüne kadar hizmetlerini aralıksız ve artırarak sürdürmüştür. Hilal-i Ahmer Cemiyeti Genel Merkezi’ne bağlı merkez ve şubeleri gösteren bir listede yaptığımız incelemede Konya Hilal-i Ahmet Cemiyeti Merkezi’nin en fazla şubeye sahip merkez olduğunu görülmektedir. Göreve geldiğimizde aslımıza dönerek 5 olan İlçe temsilciliğini 12 temsilciliğe ve 5 ilçe şubeye çıkardık. Yine aslımıza dönerek Kızılay Kadın Kollarını ve beraberinde de gençlik kollarımızı kurarak yeni bir teşkilatlanma biçimi geliştirdik. Türk Kızılay Konya Şubesi olarak tıpkı geçmişte olduğu gibi Suriye, Afganistan, Doğu Türkistan, Filistin gibi savaş bölgelerinden kaçarak Konya’ya gelmiş muhacirlere, mültecilere ve göçmenlere nakdi ve ayni destekler veriyoruz. Göreve geldiğimiz 2019 yılından bugüne dek Kızılay Konya Şubesi olarak imza attığımız çok sayıda ilkler bulunmaktadır. Bilindiği üzere 2022 yılı Kızılay Genel merkezimiz tarafından dayanışma yılı olarak ilan edilmişti. Dayanışma yılı için ilk olarak kadın ve gençlik teşkilatlarımızı güçlendirme adına gönüllü sayımızı artırmak ve gönüllülere uygun etkinlik alanlarını oluşturmak için gönüllülük merkezi oluşturarak tüm Kızılaycılarımızın hizmetine sunacağız. Türk Kızılay Konya Şubesi olarak Konya için yapacağımız hizmetlerimiz ve projelerimiz çoktur. Önümüzdeki günlerde yapacağımız projelerimizi ve hizmetlerimizi kamuoyunla sırasıyla paylaşacağız. Sahsım ve yönetim kurulumuzla bundan sonra da hizmetlerimizi katlayarak görevimize devam etmek arzusundayız” dedi Genç Kızılay Konya gönüllüleri kongrede Başkan Hüseyin Üzülmez’in konuştuğu zaman dilimi içerisinde yaptıkları ışıklı gösterileri nefes keserken, alkış aldı.

KIZILAY BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Mücellidhane’de Ramazan Geleneği Mücellidhane’de Ramazan Geleneği

Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Yasir Yılmaz ise, “Konya Şubemizin Genel kurulunda heyecanlı ve genç topluluğu görünce gururlandım. Kızılay’ımız 154 yıllık bir çınar, her geçen gün üstlendiği görevler ve yaptığı hizmetlerle büyümeye devam etmektedir” ifadelerini kullandı. Protokol konuşmalarının ardından yönetim ve denetim kurulu raporları okundu ve ibrası gerçekleştirilirken, yönetim, denetim ve üst kurulu üyelerinin seçimlerine geçildi. Türk Kızılay Konya Şubesi genel kuruluna katılan delegelerinin oyunun tamamını alan mevcut başkan Hüseyin Üzülmez yeniden başkanlığa seçilirken, güven tazeledi Yönetim kurulunda ise şu isimler yer aldı. Hüseyin Üzülmez (Başkan) Bekir Şahin, Tevfik Fikret Karaman, Fatih Mehmet Yavuz, Hasan Yıldırım, Mehmet Sertçakar, Mustafa Sabri Bağcı, Hasan Dalgıç, Recep Tayyip Acar, İlker Özkan ve Mustafa Yalçın.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim