Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Miraç Kandili vesilesiyle kutlama mesajı yayımladı.

Miraç Kandili’nin Hz. Muhammed’in aracısız bir şeklide Allah’la buluşmasını ifade ettiğini hatırlatan  Kılca, üç ayların müjdeleyicisi Regaip Kandili’nin ardından bir kez daha bereket, sevinç ve mutluluğu yaşatan Miraç Kandili’ne ulaştıklarını kaydetti. 

Kılca’nın kutlama mesajı şöyle: 
“Yüce Rabbimizin alemlere rahmet olarak gönderdiği sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V), yine O’nun kudretiyle Mescid-i Aksa’ya yürütülmüş ve daha sonra yedi kat göğü geçerek Sidretü’l Münteha’ya yükseltilmiştir. Makamların en yücesinde sonsuz kudret sahibi Rabbimiz ile aracısız bir şekilde buluşmasını ifade eden Miraç, en mübarek gecelerin başında gelmektedir. Bu bağlamda Miraç, ümmetimiz için ilahi bir rahmet, nefisleri terbiye etmek, misafir olarak bulunduğumuz bu fani hayatta ifa ettiğimiz yaşamımızın muhasebesini yapmak, elleri semaya, kalpleri Allah’a açmak adına önemli ve müstesna bir gecedir. Bizi mutlu bir ahiret yaşamına götürecek olan ibadetlerimize her gün olduğu gibi bu mübarek gece de itina ve ehemmiyet göstermeli 'Müminin Miracı Namazdır' Hadis-i Şerifini aklımızdan çıkarmadan kalplerdeki zenginliği arttırmak için bol bol dua etmeliyiz.

Hayatlarımızda ortaya çıkan her türlü dert ve sıkıntı karşısında dilimizde duayı eksik etmemeliyiz. Zira dua, müminin en güçlü dayanağı, en büyük korunağıdır. Bu gece vesilesiyle de bizler Allah’a muhtaç olduğumuz kadar O’na duaya da muhtaç olan varlıklarız. Şükürler olsun millet olarak tarihten günümüze nice zorlukları birlik ve beraberlik ruhuyla aştık. Şu anda mücadele ettiğimiz virüs salgınını da yine duayla, tedbirle, sabırla ve soğukkanlılıkla hep birlikte aşacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Miraç Kandili’ni en kalbi duygularımla tebrik eder, bu gecede gönül bağlarımızı, muhabbetimizi, kardeşliğimizi her zamankinden daha sağlam ve sıkı bir şekilde güçlendirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim.”
   

Editör: TE Bilişim